Politika

Vranje se priključilo bojkotu državnih institucija!

Opozicioni odbornici u Vranju danas su napustili Skupštinu grada na sednici koja je počela u devet časova i ubuduće neće učestvovati u radu ove isnitucije.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) KESIĆ U SVOM STILU UNIŠTIO JUTKU I NAPREDNJAKE: POSLUŠAJTE NOVU PESMU

– Kao članovi nedavno formirane Asocijacije slobodnih odbornika Srbije, odlučili smo da to učinimo u trenutku kada je omalovažavanje, ponižavanje i obesmišljavanje lokalnog parlamenta dostiglo vrhunac. Tri godine već nam se oduzima reč, ne daje nam se pravo na repliku, ne odgovara se na pitanja koja postavljamo za skupštinskom govornicom u nameri da sprečimo brojna kršenja zakona i iživljavanje nad građanima Vranja odlukama o poskupljenjima, taksama… Mnogo je bitnija činjenica da je Vranje najsiromašniji grad u Srbiji, mladi masovno napuštaju grad jer se zapošljavaju samo aktivisti SNS-a, izjavio je potpredsednik GrO Demokratske stranke u Vranju Perica Janković, a prenosi Jugmedia.rs.

Potpredsednica GrO DS u Vranju Nela Dimitrijević, napominje da je „kap koja je prelila čašu novi Poslovnik o radu Skupštine grada koji će odbornici vladajuće većine danas, bez sumnje, usvojiti, sa ciljem da se onemogući bilo kakvo opoziciono delovanje u lokalnom parlamentu“.

PROČITAJTE JOŠ: PANIKA ILI KRATKA PAMET: VUČIĆ SAM SEBE NAZVAO IDIOTOM!

„Iz DS-a izlazi nas četvoro, iz Narodne stranke jedan odbornik, a iz Socijaldemokratske troje“, rekla je Dimitrijevićeva.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) UBIĆE TE KAO OLIVERA: NOVE JEZIVE PRETNJE MARIJI LUKIĆ

(izvor: blic.rs)

Comments

comments