Društvo

VSS sproveo ispitivanje rejtinga Vulina, a ovo su rezultati!

Vojni sindikat Srbije (VSS) sproveo je anketu o rejtingu ministra odbrane Aleksandra Vulina, a rezultati su po njega poražavajući: 88 odsto ispitanika ne veruje ministru, a 79 odsto smatra da Vulin ugrožava ugled Vojske Srbije.

Kako navodi VSS, anketu su sproveli inspirisani time što je nedavno, u jeku epidemije koronavirusom, Ministarstvo odbrane raspisalo javnu nabavku za istraživanje javnog mnjenja i ispitivanje rejtinga ministra, a anketa je sprovedena na fejsbuk stranici sindikata.

“Važno je napomenuti da FB stranicu VSS, u trenutku istraživanja stalno prati 18.512 pratilaca, a na dnevnom nivou periodično ima i preko 100.000 pregleda, što smatramo reprezentativnim uzorkom imajući u vidu da su tematski sadržaji i interesovanja publike koja prati stranicu orjentisani na teme iz vojske i resornog Ministarstva odbrane”, navodi VSS.

Anketa je sprovedena u periodu od 31. marta do 4. aprila sa pet pitanja, po jednim pitanjem na dnevnom nivou, pri čemu su dobijeni sledeći rezultati: 

Na pitanje DA LI ALEKSANDAR VULIN ZLOUPOTREBLJAVA VOJSKU SRBIJE U POLITIČKE SVRHE I ZA SAMOPROMOCIJU, čak 89 odsto ispitanika smatra da on to svojim radom čini, odgovorivši potvrdno.

Na pitanje DA LI ALEKSANDAR VULIN UGROŽAVA UGLED VOJSKE SRBIJE, 79 odsto građana koji su učestvovali u anketi smatra da svojim ponašanjem i rukovođenjem Vojske Srbije urušava njen ugled koji ima u narodu.

Na pitanje, DA LI BISTE VOLELI DA VULINA PONOVO VIDITE NA MESTU MINISTRA ODBRANE, čak 90 odsto građana Srbije ne bi volelo da aktuelni ministar odbrane ponovo bude na istom mestu u nekoj budućoj Vladi.

Na pitanje DA LI ALEKSANDAR VULIN ZLOUPOTREBLJAVA POLOŽAJ MINISTRA ODBRANE I KRŠI ZAKONE, čak 83 odsto ispitanika odgovorilo je potvrdno.

Na pitanje DA LI VERUJETE ALEKSANDRU VULINU, u toku 24-časovnog ispitivanja 88 odsto ispitanika izjasnilo se da ne veruje Aleksandru Vulinu.

“Ovi rezultati petodnevnog istraživanja javnog mnjenja od strane VSS relevantan su pokazatelj ugleda koji odlazeći ministar odbrane Aleksadnar Vulin ima u narodu i kod pripadnika Vojske Srbije. Ne ulazeći u razloge zašto su rezultati takvi kakvi su, a u najmanju ruku poražavajući po čoveka koji je na čelu vojske koja je iznedrila mnoge velikane u istoriji svetskog ratovanja, naglašavamo da nam je namera bila isključivo ušteda državnog novca, koji Ministarstvo odbrane namerava da potroši kako bi Vulinov rejting bio proveren u javnosti”, navodi se u saopštenju VSS.

Iz VSS ocenjuju i da je menadžment Ministartsva odbrane diletantskim rukovođenjem poslednjih godina uspeo potpuno da politizuje, privatizuje, kriminalizuje i zloupotrebi Vojsku Srbije i njene resurse u svakom smislu i tako joj nanese štetu od koje će se godinama oporavljati.

Comments

comments