Korona

Vučić: Ne brinite za namirnice, rezervi ima za godinu dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani Srbije ne moraju brinuti o osnovnim životnim namirnicama, navodeći da rezervi ima dovoljno za godinu dana “čak da ne postoji ništa novo što bi neko uradio u zemlji”.

Obraćajući se posle sastanka Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica korona virusa po privredu, Vučić je kazao da Srbija raspolaže se milion tona brašna u rezervama, da nema nikakvih problema ni sa pšenicom, uljem i šećerom, ali i dodao da će država sprečiti izvoz tih namirnica za najmanje 30 dana.

“Odlukom Vlade Srbije, svi koji proizvode dezinfekciona sredstva i toaletni papir od danas neće moći da izvoze te proizvode. Pogledajte prodavnice u Njujorku, u Luksemburgu, nema ništa u njima a kod nas će da bude. Situacija kod nas je neuporedivo bolja jer ljude ne lažemo”, kazao je Vučić.

Potvrdio je da je u Srbiji korona virus potvrđen kod 41 osobe i ocenio da je dobro da se trenutno 21 zaražena osoba nalazi na bolničkom lečenju a samo jedna na respiratoru.

“U narednom periodu očekuje nas mnogo teže vreme nego danas, to govorim na osnovu iskustava svih zemalja pogodjenih epidemijom jer eksponencijalni rast kreće posle 10 do 12 dana a mi smo sada deveti dan. Očekujemo veliki rast broja zaraženih u danima pred nama, neki će ostati bez svojih voljenih, a naš je cilj da to smanjimo koliko god možemo”, kazao je Vučić.

 

Izvor: Beta

Comments

comments