Politika

“Vučić ne treba da ide u Brisel dok Priština ne dostavi statut ZSO”

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ide na sledeću rundu dijaloga u Briselu, najavljenu za 7. septembar i da predstavnike EU i vlasti u Prištini obavesti da će Srbija zamrznuti dalje učešće u pregovorima o Kosovu dok prištinski zvaničnici ne dostave nacrt Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).

DJB je u saopštenju naveo da ukoliko Priština ne ispuni svoje obaveze i ne formira ZSO u roku od tri meseca, „razgovore u Briselu treba proglasiti pravno ništavim“, što kako se navodi, treba da potvrdi i Skupština Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: UBISTVO INVESTITORA: OSUĐEN ČAK 9 PUTA, A NIJEDNOM NIJE BIO U ZATVORU

„Za stanovništvo Kosova i Metohije koje živi južno od Ibra, ZSO je kritično važna. Punih šest godina, od potpisivanja sporazuma u Briselu 2013. godine, Priština nije ispunila nijednu svoju obavezu, nije čak ponudila ni nacrt Statuta ZSO“, piše u saopštenju.

Uz opasku da se na sutrašnjem sastanku u Briselu neće biti reči ni o promeni granica ni o ZSO, kako je to ranije najavljeno, ostaje nejasno o čemu će sutra Vučić i Tači uopšte da razgovaraju? O vremenu? Fudbalu?

PROČITAJTE JOŠ: OSNOVAN POKRET ČUVARI SRBIJE 1244

Šta je to uopšte o čemu u ovom trenutku mogu da pričaju njih dvojica? Ako Tači neće da priča o ZSO, a obojica i dalje neće otvoreno da govore o “razgraničenju” i šta ono tačno podrazumeva, onda sa pravom možemo da se pitamo: šta će Vučić i Tači sutra uopšte da rade ovom belgijskom gradu?!

PROČITAJTE JOŠ: KRSTIĆ JE MALI GEBELS I NEOBRAZOVANA OSOBA PILEĆEG MOZGA: SLAVNI REDITELJ UNIŠTIO KRLETA!

(izvor: beogradski-glas.rs / gerila.rs)

Comments

comments