DruštvoKorona

Vučić: Pa šta je tu loše ako se prave žurke u bolnici na Sajmu!?

“Pa šta je tu loše ako se prave žurke”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar komentarišući to što su pojedini pacijenti u privremenoj bolnici na Sajmu pre neko veče napravili žurku uz alkohol i glasnu muziku.

Vučić je to izgovorio u večerašnjoj emisiji Upitnik na RTS-u, a na komentar voditeljke Olivere Jovićević da je “loše to što je unet neki alkohol”, on je, vidno iznerviran, sarkastično odgovorio:

“Obezbedićemo i specijalnu policiju da neko ne može da donese alkohol!”

Podsetimo, portal Gerila objavio je prekjuče na društvenim mrežama snimak atmosfere iz privremene bolnice na Sajmu gde su smešteni oboleli od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom. Na snimku se vidi grupa pacijenata kako se zabavlja uz preglasnu muziku i ispijanje alkohola. Ne znamo da li je “žurka” zasmetala nekim drugim pacijentima takođe smeštenim tamo, ali scene ispijanja alkohola usred bolnice nisu naišle na odobravanje većeg dela javnosti na društvenim mrežama.

Ovu situaciju prilično neprimerenu za jednu bolnicu, komentarisala je juče i zamenica direktora Instituta “Batut” dr Darija Kisić Tepavčević. Ona je tada kazala da pacijenti na Sajmu “pokušavaju na neke svoje načine da organizuju svoj boravak tamo i oni su prosto ljudski i razumljivi”. Ipak, na ponovljeno pitanje novinarke N1, kazala je da unošenje alkohola u bolnicu nije dozvoljeno. Više o tome pročitajte ovde: http://gerila.rs/dr-kisic-o-zurci-pacijenata-na-sajmu-ljudski-je-i-razumljivo/

Vučićev komentar na žurku na Sajmu, pogledajte u video prilogu:

Pod hitno angažovati Mikulu iz Otpisanih na Sajmu!

Posted by Bora Konj on Tuesday, April 7, 2020

Comments

comments