Politika

Vučić predviđa budućnost: “I u Zabeli bih trenirao nekoga i bio bih uspešan”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se prilikom obilaska kasarne “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici dotakao brojnih tema, između ostalog i o ispunjenju svog dečačkog sna, odnosno, o želji da postane košarkaški trener za decu.

Vučić će od septembra biti brucoš Visoke sportske i zdravstvene škole strukovnih studija, smer – sportski trener. To je prehodnih dana izazvalo brojne kontraverze, komentari su išli od podrške predsedniku do nipodoštavanja diplome te škole, jer mu ona kako se navodi “u Zabeli neće trebati”.

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF), “muzički političari” bliski opozicionim strankama, na konto Vučićevog ponovnog studiranja napravili su pesmu pod nazivom “Vučiću, treneru”.

Novinari su upravo tu numeru okarakterisali kao sarkastičnu, te su predsednika pitali šta misli o toj pesmi.

“Što se tiče treniranja, da vam kažem, pa i u Zabeli (Kazneno-popravni zavod u Požarevcu) i bilo gde drugde bih radio marljivo, radio bih vredno, trenirao bih nekoga i bio bih uspešan. I ne bih krao kao neki drugi gde god da se nalaze. E, u tome je razlika, ogromna razlika”, rekao je Vučić, što je u šaljivom tonu podgrejalo sumnje da predsednik može da predviđa budućnost.

“A ja ću stići, da znate, još jednu visoku strukovnu školu na vreme da završim. Trudiću se da bude sa dobrim i pristojnim ocenama, a gde ću da primenjujem znanje – svejedno. Biću u svojoj zemlji, sa svojim narodom”, završio je Vučić.

Comments

comments