Politika

Vučić pustio Kurir na Dačića: raskid koalicije – raskid prijateljstva!

Režimski tabloid “Kurir” objavio je danas priču o “pobuni” omladine Socijalističke partije Srbije, što je omladina SPS odmah demantovala uz isticanje da daje punu podršku svom predsedniku Ivici Dačiću.

Navodno nezadovoljstvo omladine SPS je uzrokovano najavom predsednika Aleksandra Vučića da će se na listi Srpske napredne stranke (SNS) naći 58% novih-mladih lica, dok će predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na izbornoj listi i dalje forsirati istrošene političke kadrove poput Petra Škundrića, Slavice Đukić-Dejanović, Milutina Mrkonjića i Žarka Obradovića.

Ove tvrdnje demantovala je omladina SPS navodeći u svom saopštenju da je cilj Kurirovog teksta “plasiranje imaginarne pobune u stranci”, te da je “posebno simptomatično” to što ovi napadi dolaze nakon “istorijske posete ministra spoljnih poslova Ivice Dačića Kini”.

Očigledno je i SPS svestan ko drži dirigentsku palicu u režimskim tabloidima, odnosno da je ovaj Kurirov tekst naručen direktno sa Andrićevog venca. Nakon nedavne objave da SPS i SNS neće izaći zajedno u koaliciji na predstojeće izbore, moguće da je ovo prvi metak i objava rata Aleksandra Vučića Ivici Dačiću. A komentar omladine SPS da je ovaj “napad” usledio nakon “Dačićeve istorijske posete Kini”, vrlo verovatno se odnosi na to da je Vučiću krivo što ga je Dačić preduhitrio, pa se sveti preko Kurira.

 

Comments

comments