Politika

Vučić: raspisujem izbore 4. marta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisaće parlamentarne izbore u sredu, 4. marta, po povratku iz zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić je za Radio televiziju Srbje rekao da će pokušati da pridobije međunarodnu podršku na sastancima na kojima će prisustvovati u Vašingtonu i da su za njega najvažnije teme stav Srbije prema Kosovu, Republici Srpskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

“Amerikanci su uvek protiv SPC. Evropljani će da se prave nevešti i tražiće što manje priče o srpskom narodu i etnicitetu… Ne tražimo nikakvu Veliku Srbiju. Ono što tražimo je da Srbi imaju sva prava koja su zagarantovana drugim narodima (u zemljama gde su manjina), na primer kakva imaju Albanci u Severnoj Makedoniji”, rekao je Vučić.

Za Vučića je “Srbija spremna koliko je to moguće” za epidemiju koronavirusa ali ono što njemu predstavlja ogromnu brigu jeste uticaj koji ta epidemija ima na svetske berze.

“Mi smo se do sada dobro držali, obezbedili dodatna finansijska sredstva… Da sve prestane da radi, da cela ekonomija prestane da radi, mi možemo nekoliko meseci da izdržimo, a da ne uvećavamo javni dug”, rekao je Vučić.

Comments

comments