Politika

Vučić smenjuje Vesića?!

To da Beograd ne funkcioniše nije nikakva novost. Mnogobrojni stručnjaci su upozoravali da ukoliko se uđe u projekte rekonstrukcije na više lokacija preti saobraćajni kolaps. Već drugi dan nakon početka radova u ulici 27. marta postalo je jasno da su bili u pravu.

Loading…

Kolaps je međutim nastupio kada je pala prva veća kiša koja je Beograd potpuno paralisala. Istraživanja i pre ovog kolapsa su pokazivala da zamenik gradonačelnika Goran Vesić ima problematičan rejting jer je na sebe preuzeo rukovođenje svim projektima. Kako saznajemo iz izvora bliskih predsedniku Srbije on je doneo odluku da smeni Vesića. On će u narednih neloliko dana razgovarati sa Irenom Vujović, koja je ranije figurirala kao kandidat za gradonačelnika ali je ostala samo predsednik opštine Savski venac i ponuditi joj mesto zamenika gradonačelnika.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) VUČIĆ: UĆI ĆU U UDŽBENIKE!

Ovakav potez podržava i ceo vrh SNSa koji na Vesića nikada nije prihvatio. Inače ga zovu vođom tzv. “Brazilaca”, struje u SNS koju čine svi oni koji su nakon promene vlasti 2012. našli sigurnu kuću u SNS- u. Ako ovome dodamo netrpeljivost Vesića prema gradonačelniku Radojičiću ali i pojedinim naprednjacima bliskim predsedniku gradskog odbora SNS-a Nebojši Stefanoviću, poput predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji konstantno optuzuje Vesića da je lopov, onda je ovo, moglo bi se reći – očekivan epilog.

PROČITAJTE JOŠ: OTVORENO PISMO RODITELJA MALOG MATURANTA KOGA ETIKETIRAJU REŽIMSKI TABLOIDI

U vrhu SNS-a razmatraju se i predlozi za gradskog menadžera koji bi rešavao krizne situacije poput ove jučerašnje, ali nema još konkretnih predloga. U tom kontekstu i SPS ima određene predloge. I dok kadrovska vrteška traje – izgleda da je jedno sigurno: voda je odnela Vesića.

PROČITAJTE JOŠ: “PROTESTI SE NIKADA NEĆE ZAUSTAVITI”

Comments

comments