DruštvoPolitika

Vučićeva bivša žena napala Filipa Karađorđevića: Zato što je podržao ljude na protestu!?

Novinarka televizije Pink i bivša supruga predsednika Srbije, Ksenija Vučić, napala je na društvenoj mreži Tviter princa Filipa Karađorđevića. Naime, njoj je zasmetala objava u kojoj je princ Filip pohvalio odluku vlasti da ispuni deo zahteva učesnika protesta, odnosno što je u toj objavi upotrebio termin “administracija”.

Podsetimo, Filip Karađorđević javno je podržao proteste građana koji se prethodne dve nedelje održavaju u Srbiji, što, po svemu sudeći, nisu blagonaklono dočekali predstavnici vlasti i njoj bliski ljudi.

Tako je objava princa Filipa, u kojoj pozdravlja odluku Skupštine da povuče iz procedure sporni Zakon o eksproprijaciji i da izmeni Zakon o referendumu, bila povod za napad Ksenije Vučić, novinarke Pinka i bivše supruge Aleksandra Vučića.

„Pozdravljam i zahvalan sam administraciji Srbije što je poslušala glas nezadovoljnog naroda. Lepa reč otvara i gvozdena vrata. U Srbiji je i za vreme kraljevine i danas živeo slobodan čovek građanin, a ne podanik. Imamo dugu istoriju građanske svesti i ona je čuvar slobode Srbije“, napisao je Filip, da potom reagovala Ksenija Vučića kojoj je zasmetalo to što je Karađorđević iskoristio termin „administracija“.

„Ah, „administracija“…To ste se sami dosetili, sigurna sam. Delujete baš tako – duhovito i vispreno…Nego, ne smeta kada „administracija“ plaća boravak porodice u Srbiji? Ili su „zahvalnost“ i „pristojnost“ reči čije značenje vam još nisu preveli“, napisala je ona.

Objava Ksenije Vučić izazvala je brojne reakcije, te su je tako mnogi podsetili da porodice brojnih političara već nekoliko političara žive na račun države, a ne prezivaju se Karađorđević, a bilo je i onih koji su podsetili da konkretno princ Filip ne živi „na račun države“, podsećajući na njegovu raniju izjavu.

„Ovde često čitam komentare ‘da živim na grbači naroda’. Velika zabluda! Ne živim ni na čijoj grbači, ne živim na Dvoru. Od Srbije ne uzimam ništa. Sa svojom suprugom i sinom živim od sopstvenog posla, sa uobičajenim dnevnim aktivnostima kao i svi moji sugrađani“, napisao je svojevremeno Karađorđević na Tviteru.

Comments

comments