DruštvoIzbor Urednika

UVEK AKTUELNO – Pogledajte kako nas Vučić identično laže SVAKE GODINE

Nije poenta da imaš dobre rezultate – poenta je da pričaš kako imaš dobre rezultate. Ili kako ćeš ih imati, za 2 najdalje 2 ipo godine. Tako nekako ukratko se može sažeti vladavina Aleksandra Vučića, a da gore navedena teza “pije vodu”, dokazuju i ova obećanja (ko je rekao laži?) koje se ponavljaju bukvalno svake godine.

Da krenemo redom:

Bolji život: Prvo pa muško, malo šta naš narod voli da čuje kao “živećete bolje”, “dolazi boljitak” i slično. Zna to i Vučić, a zna i da ne može da ostvari, pa iz godine u godinu dolaze najave većeg standarda koji samo što nije stigao.

Plate i penzije veće za 10% do kraja godine: Kada je nepravedno i ilegalno oteo od penzionera i poštenih radnika primanja, a ne samo da sa ekonomijom nije uradio ništa, već naprotiv – spoljni dug raste, bdp stagnira, a primanja su nam najjadnija u regionu, morao je nešto da uradi. Kada kažemo uradi – mislimo najavi. Tako iz godine u godinu slušamo kako će (samo što nije) doći najveće povećanje u novijoj srpskoj istoriji.

Beograd na vodi: Nakon što su pacovi, zmije i narkomani poslati na neko lepše mesto svi smo očekivali da ćemo dobiti u najmanju ruku “evropski Dubai”. Umesto toga dobili smo jedno veliko ništa – ništa obavijeno najavama da kula niče, zgrade se završavaju, a useljenje samo što nije. Kako da ne…

Fijat 500l u Rusiji: Srbija i Rusija, kako to lepo zvuči. Naši ekonomski odnosi sa Rusima nisu na tako zavidnom nivou, pa se rejting mora održavati lažima i obećanjima – ovoga puta uloga je pripala Fijatu koji samo što nije počeo da izvozi automobile iz Kragujevca.

Otvaranje fabrika: Više puta je Aleksandar Vučić izjavio da se “nigde ne oseća lepo kao kada otvara novu fabriku”. Valjda žurka bude toliko dobra, da se neretko pravi i repriza. Ili nekoliko repriza.

Naravno, ovakvih priča ima mnogo, tu su takođe uvek aktuelni jeftini stanovi (čija cena po obećanjima skače svake godine), nezapamćene investicije – fabrika čipova, delovi za “Boing” itd, takođe i “one-hit” čuda tipa metro, gondola i ostale u najmanju ruku rečeno budalaštine.

Za kraj izdvojili bi jedno obećanje, dato još pre nego što će doći na vlast i koje, od svih gore nabrojenih, najviše želimo da ostvari.

https://www.youtube.com/watch?v=FaQIHChPnBQ

Comments

comments