DruštvoPolitika

Vučiću, izađi iz Vlade sa Haradinajem i biće rešeno ubistvo Ivanovića!

Mada je javnost očekivala da do sada već sazna prve vesti iz istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, kosovske policijske snage još uvek ne otkrivaju da li su došle do ikakvih novih saznanja. Vrlo je verovatno da se takva slika neće promeniti, makar ne uskoro.

To misli i Rada Trajković, srpska političarka sa Kosova i Metohije, koja kaže da se situacija sa antenatom na Ivanovića neće promeniti dok ne padne Vlada SNS-a, kako ona u Beogradu, tako i ona u Prištini koju podržava Srpska lista, odnosno SNS-ova ispostava na KiM.

“Suviše je značajno i veliko ubiti Ivanovića i ne očekujem da će se to rešiti dok ne padnu obe vlasti – i u Beogradu i u Prištini”, rekla je ona.

Upitana o tvrdnjama o mogućoj umešanosti Milana Radojičića u ubistvo, ona je rekla da o tome ne zna ništa, ali da ima jake sumnje pošto on nije bio u Mitrovici dan pre ubistva.

“Kažu mi i da je zatvoren njegov kafić u koji dolaze svi”, rekla je Trajković i dodala da je čula da su kod Radojičića dolazili predstavnici raznih službi, jer su ga identifikovali “kao čoveka koji odlučuje o životu i smrti na ovom prostoru”.

Prema njenim rečima, ni Ramuš Haradinaj nije krio da je o problemima Srba razgovarao i sa Radojičićem, koji je očigledno bio veza između Vlade Kosova i Beograda.

“Haradinaj nije mogao da donese ni jedno institucionalno rešenje dok ne bi dobio podršku Radojičića, koji je sa srpske strane kontrolisao sistem”, rekla je Trajković u intervjuu za N1.

Mi bismo ovom prilikom voleli da dodamo sledeće:

Predsednik SNS-a je pre neki dan ponovo prao ruke od bilo kakve odgovornosti da se pronađu ubice Olivera Ivanovića, pravdao se da nema “efektivnu vlast” i ponovo prebacivao odgovornost na Prištinu. SNS je u koaliciji sa Haradinajem u Prištini! Vlada u Prištini bi pala bez podrške SNS-a. Ako zaista želi da se ubice i nalogodavci otkriju, zašto ne natera vladu u Prištini da to učini?

Predsednik SNS-a je preko sat vremena u emisiji “Vučić o Oliveru Ivanoviću” na TV Hepi umesto o tome šta se preduzima na otkrivanju ubica i nalogodavaca, ponovo govorio o sebi.

U intervjuu je priznao da na severu KiM cveta kriminal i korupcija. Zašto je dosad ćutao i dozvolio da bude ubijen Ivanović koji je zbog ukazivanja na kriminal dobijao pretnje, prošao medijski linč Vučićevih najbližih saradnika i na kraju mučki upucan?

SNS je na vlasti i u Kosovskoj Mitrovici. Tamo ima “efektivnu vlast”. Da li su pregledane sve kamere u Kosovskoj Mitrovici? Da li je policija proverila ko je bio u Kosovskoj Mitrovici na dan ubistva? Da li su proverene kamere na svim putevima? Ko je registrovan prilikom ulaska na Kosovo i Metohiju?

Comments

comments