Politika

Vučiću ponestaje „dobrovoljaca“, juri i decu po školama da mu tapšu

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću očigledno ponestaje “dobrovoljaca” koji će ga „spontano“ dočekivati i fotografisati se sa njim na njegovim turnejama, pa je počeo da juri i decu po školama.

Naime, lider naprednjaka Vučić će sutra, 28. februara, obići adaptiranu zgradu Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, a za njegov doček pripreme su uveliko u toku.

Valja naći „fanove“ i fotografijama ispratiti njegovu posetu.

Zato se roditeljima osnovaca daje da potpišu saglasnost kako bi se dete fotografisalo sa Vučićem.

Upravo takvav „formular“ za saglasnost, i to majke koja je odbila da ga potpiše, objavila je Marinika Tepić, narodna poslanica i potpredsednica SSP, na svom tviter nalogu.

„Ova majka iz Gornjeg Milanovca odbila je da potpiše uvaljenu saglasnost iz škole da se njeno dete fotografiše sa Vučićem! Ali koliko njih nije smelo? Šarčeviću, ovako brinete za decu i razvijate obrazovanje???!!!”, napisala je Tepić.

Čak i uz saglasnost roditelja, ovo jeste zloupotreba dece u političke svrhe. I nije prvi put da Vučić, koji je opsednut svečanim otvaranjem sala, hala, adaptiranih zgrada, koristi decu kao dekor.

Već smo se nagledali scena koje podsećaju na severnokorejsku praksu, a gde su deca postrojena i mašu zastavicama dočekujući šefa naprednjaka.

Možda je upravo to i bila ideja vodilja SNS propagandista kada su smišljali predizborni slogan “Za našu decu”.

 

Comments

comments