Društvo

Vulin: Evropski komesari nemaju pravo da nam uređuju život i pravila po kojima živimo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da svako u Srbiji ima pravo na informisanje, ali da niko nema pravo da svesno objavljuje laži i namerno izaziva paniku. Upitao je ovom prilikom evropske zvaničnike kako oni reaguju u situacijama kada neko iznosi neistinu u njihovim zemljama.

Vulin je, reagujući na izjavu komesarke Saveta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović da su u “Češkoj, Srbiji i Italiji prijavljeni slučajevi novinara koji su sprečeni da prisustvuju konferencijama za medije”, istakao da bi evropski komesari “morali da znaju da im nije dato da umesto nas odlučuju, da nam uređuju život i pravila po kojima živimo”.

“Ne znam zašto komesarka Dunja Mijatović ima potrebu da Srbiju stavlja u svaku svoju izjavu, ali znam da u Srbiji predsednik Vučić nije nikada uskratio ni jednom novinaru ni pravo na pitanje, ni odgovor”, izjavio je Vulin.

Kako Vulin kaže, on se “divi miru sa kojim komesarka Mijatović i brojni portparoli institucija Evropske unije objašnjavaju da u vreme pandemije, lažne vesti o Srbiji ne treba da budu razlog za reakciju države” i upitao ih kako oni reaguju kada u njihovim zemljama neko izaziva paniku lažnim vestima.

Comments

comments