Društvo

Vulin i Ministarstvo odbrane prevarili stanare “Bristola”?!

Stanari hotela Bristol biće zbrinuti u skladu sa pravima koja zakonski ostvaruju po pitanju stambenog zbrinjavanja, potvrdilo je za Danas Ministarstvo odbrane, dodajući da je 14 porodica koje žive u nedavno zatvorenom hotelu već prihvatilo ponuđena rešenja i počelo preseljenje u druge samačke hotele, dok će 11 oficira korisnika samačkog smeštaja početi preseljenje narednih dana.

PROČITAJTE JOŠ: VRHUNAC LUDILA: SNS DOVUKAO BOTOVE IZ ZAJEČARA NA MITING U MAJDANPEK!

„Radna grupa formirana u Ministarstvu odbrane, u dogovoru sa Vladom Srbije i Gradom Beogradom, radila je na rešenju problema i zbrinjavanju stanara hotela Bristol. Predloženo je više varijanti njihovog smeštaja i u toku su razgovori u vezi sa lokacijama na kojima će biti preseljeni“, istakli su za Danas u Ministarstvu.

Međutim, vojne izbeglice i penzioneri koji gotovo 30 godina žive u Bristolu, tvrde za naš list da iz Ministarstva ne govore istinu, te da njih u vezi preseljenja niko nije kontaktirao.

– Moguće je da je stambeno pitanje rešeno, odnosno da se rešava za aktivne oficire Vojske Srbije, koji takođe žive u Bristolu. Ali, verujte mi na reč, 27 porodica vojnih izbeglica niko nije kontaktirao niti ponudio neko rešenje – kaže za Danas Dragan Stojanović, penzionisani zastavnik prve klase koji u Bristolu sa porodicom živi 27 godina. To nam je potvrdio i Vlado Đukić, predsednik Udruženja vojnih beskućnika.

PROČITAJTE JOŠ: TOMA OD DANAS I ZVANIČNO PRIMA OGROMNU PENZIJU, ALI ĆE OSTATI NA ČELU KANCELARIJE ZA RUSIJU I KINU?!

– Sa njima niko nije razgovarao, niti je rešenje njihovih problema na vidiku, kao ni ostalih 2.648 vojnih beskućnika, koliko ih ima u Srbiji. Za ministra Vulina mi smo nevidljivi i moguće da vam je zbog toga potvrdio da je rešio stambeni problem stanara Bristola, a u stvari je mislio na aktivna vojna lica koja su u hotelu privremeno, dok im se ne obezbedi smeštaj u Beogradu – ističe Đukić.

On dodaje da su vojni beskućnici, koji su bili primorani da se odreknu stanova na teritoriji Slovenije, Hrvatske i BiH početkom 90-tih, dobili garancije od Srbije da će njihovo stambeno pitanje biti rešeno, ali da gotovo tri decenije nikakvog pomaka nije bilo.

– Iako se država obavezala da će nam, u skladu sa zakonom, obezbediti adekvatan smeštaj, mi smo i dalje beskućnici. Sva druga izbegla lica imaju prioritet, ali za njihove stanove novac dolazi iz inostranih fondova. Međutim nas, koji smo se borili za državu, ta ista država izbacuje na ulicu. Ne vidim kako će se drugačije rešiti problem sa stanarima Bristola – naglašava Đukić. Prema njegovim rečima, prethodni ministri odbrane su razgovarali sa predstavnicima vojnih beskućnika, dok ih aktuelni ministar Aleksandar Vulin potpuno ignoriše.

Hotel Bristol je zvanično zatvoren u ponedeljak i sada se nalazi u vlasništu kompanije „Beograd na vodi“, odnosno arapskih investitora istoimenog projekta. Zaposleni su napustili prostorije, komercijalni deo se prazni a 30 porodica vojnih izbeglica i dalje čekaju da im se neko od nadležnih obrati.

PROČITAJTE JOŠ: KRENULI SU OD KARLOBAGA I VIROVITICE, A SAD SU DOŠLI DO VRANJA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments