Društvo

Za ceremoniju u Nišu mobilizacija SNS-ovaca i radnika javnog sektora

Dve decenije od početka bombardovanja biće obeležene u nedelju, 24. marta, na centralnom trgu u Nišu, a Danu sećanja na stradale u NATO agresiji prisustvovaće državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem. Detalji programa još nisu poznati, sem da počinje u 20 sati, a kako Južne vesti saznaju, očekuje se prisustvo velikog broja članova SNS jer se poslednjih dana u odborima ove stranke na jugu prave spiskovi, a naredba je stigla i zaposlenima u Gradskoj upravi.

Nakon što je predsednik Vučić pre 10 dana najavio da će 24. marta u Nišu biti velika državna ceremonija uz moleban patrijarha Irineja i veliku vojno-policijsku paradu, od parade se odustalo i odložena je, ali će biti održan prigodan program u znak sećanja na stradale u bombardovanju 1999. godine.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO ZA DIREKTORA FILOLOŠKE KOJI JE STAO UZ UČENIKE: “TO ŠTO SU DECA URADILA JE PRISTOJNO”

Međutim, osim toga što su objavili da će ceremonija na Trgu kralja Milana u Nišu biti održana od 20 sati, iz Predsedništva Srbije još nisu objavili detalje. Kažu da se očekuje obraćanje predsednika Vučića i patrijarha Irineja, kao i nastup hora.

Da ceremonija bude posećena, kako saznajemo, brinu se opštinski odbori SNS-a u mestima na jugu Srbije, koji okupljaju ljude koji će prisustvovati.

Imamo naloge, prave se spiskovi i biće organizovani odlasci autobusom za Niš – kaže jedan naprednjak koji želeo da ostane anoniman.

U obavezi da prisustvuju ceremoniji su i svi zaposleni u Gradskoj upravi u Nišu i javnim preduzećima, kažu radnici koji su se obratili redakciji Južnih vesti. Tvrde da je u Upravu stigla pisana naredba da su u obavezi da prisustvuju Danu sećanja i da su svi zaposleni morali da potpišu da su je primili.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BOLESNO: NAPREDNJACI SE OKUPILI DA PROVOCIRAJU NA PROTESTU OPOZICIJE

Svi zaposleni su u obavezi da dođu 24. marta u 19 sati na Trg kralja Milana, gde će se potpisati na spisku da su prisutni i moraće da budu fotografisani. Zaprećeno im je kaznom za izostanak u vidu disciplinskog postupka pod optužbom za povredu radne discipline i mandatnom kaznom od 30 % smanjenja plate 2 uzastopna meseca – tvrdi jedan od zaposlenih.

Neki od zaposlenih kažu i da su nadređeni pročitali naredbu, kako ona ne bi mogla da se “širi” i dođe do novinara.

Podsetimo, godišnjica bombardovanja prošle godine je obeležena u Aleksincu, a 2017. godine kod železničkog mosta sa spomen-obeležjem u Grdeličkoj klisuri, gde su 12. aprila 1999. godine NATO avioni pogodili putnički voz.

Kada je reč o vojno-policijskoj paradi koja je prvobitno trebalo da bude održana 24. marta, a potom na zahtev Vučiča odložena za 9. maj, i dalje nije precizirano gde će ona biti održana. Inače, zbog priprema za tu paradu u Nišu je rušeno ostrvo i vađene su bandere na Bulevaru Nikole Tesle.

PROČITAJTE JOŠ: “SIMONOVIĆEVA DESTINACIJA MORA DA BUDE ZABELA”

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments