DruštvoKorona

ZA PRIMER SVIMA: U paraćinskoj Staklari daljinski toplomeri, maske, rukavice i PUNE PLATE radnicima!

Beskontaktno merenje telesne temperature, maske, rukavice, redovno dezinfikovanje… ne, nije reč o bolnici u Srbiji. Reč je o Srpskoj fabrici stakla Paraćin, čije je rukovodstvo očigledno preduzelo sve mere kako bi zaštitilo radnike od potencijalne zaraze koronavirusom.

U Staklari Paraćin kažu da proceduru beskontaktnog merenja telesne temperature putem daljinskih toplomera svakodnevno prolaze svi radnici. Kažu da je to tek jedna od mera donetih i obezbeđenih po proglašenju epidemije, a sve u cilju kako proizvodnja koja se nastavlja neometanim tokom nipošto ne bi ugrozila zdravlje zaposlenih.

Rukovodstvo fabrike obezbedilo je radnike i zaštitnim maskama, rukavicama, sredstvima za higijenu, a svakodnevno se dezinfikuje kako unutrašnji tako i spoljašnji deo fabrike.

U Staklari u kojoj prosečan lični dohodak iznosi 47.000 dinara, a stimulansi na platu idu i do 18.000 dinara mesečno, odlučeno je da se vanredno stanje izazvano epidemijom nipošto ne odrazi na primanja radnika, te su svima, skoro 600 njih, za mart mesec isplaćene pune plate i stimulansi.

Za sada Staklara nema nijednog radnika zaraženog virusom korona. Dvoje su u preventivnoj samoizolaciji, a jednom je upravo danas potvrđeno da je negativan na ovaj virus. Menadžment je takođe odredio lica koja su dužna da budu u kontaktu sa radnicima u samoizolaciji, a ustanovljena su i jasna uputstva šta se radi ako neko posumnja da je zaražen (ili njegov član porodice). U takvoj situaciji, fabrika preduzima sve mere – od organizacije pregleda, doznaka, prijave MUP Paraćin i daljeg praćenja situacije.

Comments

comments