Politika

“Zašto je gradonačelniku zabranjeno da razgovara sa građanima?”

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać odbacio je danas navode da su građani sa opozicionim liderima rušili Beograd tokom protesta.

 “Jedini ko ruši ovaj grad ignorišući mišljenje stručnjaka i interes gradjana je večiti zamenik (gradonačelnika Goran Vesić)”, rekao je Bastać navodeći da Vesić “uništava kulturno-istorijsko nasledje, dogovara i naredjuje radove bez pravnog pokrića i maltertira Beogradjane”.

Bastać je u saopštenju uputio pitanja Vesiću – zašto je zabranio gradonačelniku Zoranu Radojičiću da razgovara sa gradjanima, odbornicima Skupštine Beograda i predstavnicim opštine Stari grad i zašto je kada je došla opozicija pred Skupštinu grada da preda zahteve povukao obezbedjenje Starog dvora i na stepenice zgrade poslao zaposlene dame, “zloupotrebljavajući žene sa ciljem prikrivanja sopstvene odgovornosti za haos u Beogradu”.

Bastać je Vesića pitao i zašto nije pristao na “sportski dvoboj” koji mu je ponudio i zašto nije odgovorio na zahteve gradjana za hitnu obustavu radova na teritoriji užeg gradskog jezgra koji su uredno zavedeni na pisarnici Gradske uprave i, kada će podneti ostavku.

(Izvor: N1)

Comments

comments