Društvo

Zašto je štrajk taksista jedan od najbesmislenijih ikad

Danas ponovo kolaps u Beogradu. Nezadovoljni taksisti su blokirali centar Beograda – saobraćaj na Slaviji potpuno obustavljen.

A zašto taksisti uopšte štrajkuju? Oni traže od Vlade Srbije da ukinu aplikaciju “Car:Go” jer je navodno nelojalna konkurencija. Car:Go radi po principu svetski popularnog “Ubera”, dakle zakažete vožnju preko telefona, platite odmah karticom i u svakom momentu vidite koliko vožnja košta, kada vozilo dolazi po vas i jednostavno je modernija, profesionalnija, lakša i što je veoma bitno – jeftinija.

Ukoliko ste gledali emisiju 360 stepeni na N1 gde su mišljenja ukrstili direktor i osnivač CAR:GO-a Vuk Guberinić i predstavnik Privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević mogli ste da zapazite jednu krajnje glupu izjavu gospodina Vukojevića.

On je izjavio da mu “ne pada na pamet u 50 godina da menja posao, jer su se pojavili neki pametni sa kompjuterima”. I apsolutno sav besmisao protesta je sažet u ovu jednu rečenicu. Bukvalno ceo svet se u poslednje vreme ubrzano menja, baš zbog tih “pametnih sa kompjuterima”. Da li su se vlasnici radio stanica bunili kada su se pojavile televizije, vlasnici televizija kada se pojavio internet, vlasnici novina kada se pojavili internet portali? Da li su štrajkovali proizvođači fiksnih telefona onda kada su primat počeli da preuzimaju mobilni?

Naravno da ne, naravno da je podjednako tako glup i besmislen ovaj štrajk kojim taksisti blokiraju centar glavnog grada Srbije. Car:Go treba da postoji, pre neki dan inače u Kaliforniji kompanija “Google” je testirala sopstveno taxi vozilo bez vozača. A kod nas taksisti izlaze na ulicu jer se pojavilo nešto što liči na “Uber”. Pa i sam “Uber” ukoliko se u skorije vreme ne bude menjao biće vrlo brzo zastaren i prevaziđen model poslovanja.

Dakle, puna podrška za Car:Go, a svim našim čitaocima toplo preporučujemo, ukoliko već nisu, da posete njihov sajt, preuzmu aplikaciju i počnu da se voze brže i jeftinije.

 

 

Comments

comments