Politika

Zašto su svi zaboravili na Jutku: Nasilnik koji je maltretirao žene i DALJE je predsednik opštine?!

Strašno je što tužilaštvo u Kruševcu čeka da reaguje stranka, stranka da reaguje tužilaštvo i onda niko ništa ne preduzima – kaže za Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Ona tako komentariše slučaj u kojem je Osnovno tužilaštvo u Kruševcu podiglo optužnicu protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke samo za jedan slučaj, dok je procena da za ostalih šest nema dovoljno dokaza. Stanojević od početka prati ovaj slučaj, a u kontaktu je sa Marijom Lukić, bivšom Jeličićevom sekretaricom, čiji slučaj je tužilac uvažio.

– To je strašno negativan primer čoveka koji je na vlasti i do te mere zloupotrebljava svoju poziciju. Što je grad manji, vlast je veća. Nakon svega što je Jeličić uradio, pitanje je šta još može i dokle je spreman da ide – navodi Vesna Stanojević.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE VUČIĆEV JEDINI PLAN: SVI U SRBIJI ZNAJU DA JE KOSOVO IZGUBLJENO!

Ona naglašava da je potpuno neshvatljivo da Tužilaštvo podigne optužnicu za samo jedan slučaj.

– Koliko ja znam, ne postoji žena u njegovom vidokrugu koju je mogao da zloupotrebi a nije. S druge strane, godinama je na funkciji, pa i na druge načine zloupotrebljava položaj. Tačno zna kome treba da pokloni plac na Kopaoniku i zna ko će njemu takvu uslugu jednog dana vratiti. U to se uzda i u ovom slučaju – ističe Stanojević.

SNS, kaže, mora da se ogradi od Jeličića i on više ne sme da dobije nijednu funkciju. Na pitanje da prokomentariše to što su SMS poruke Marije Lukić uvažene kao dokaz, a poruke drugih žena nisu, Stanojević kaže da je tužilaštvo u Kruševcu zatajilo.

– Marijine poruke vrede, a poruke drugih žena ne vrede? Kako je to moguće? – pita ona, i naglašava da živimo u državi i društvu u kojima se ženama ne veruje ili manje veruje. Tužilac je, smatra, verovatno išao logikom “možda žene malo preteruju”. Stanojević navodi da Jeličića ne treba samo skloniti iz stranke, već potpuno izopštiti iz javnog života.

– On i njegovi ljudi onemogućavaju tim ženama i njihovim porodicama da žive, ruše im lokale, ugrožavaju egzistenciju – ogorčena je Vesna Stanojević (na slici ispod).

Uprkos svemu, ona naglašava da žrtve treba ohrabrivati da bi i druge žene prijavljivale nasilje. Kako kaže, ogroman je procenat žena koje trpe neki oblik nasilja od pretpostavljenih.

Žene čije prijave je tužilaštvo odbacilo najavile su da će se žaliti. Vest da nema dovoljno dokaza ih je šokirala.

“Blic” je juče objavio lascivne poruke koje je Jutka slao Sandri Milanović, a koje po mišljenju tužioca nisu dovoljne.

– Šokirani smo i povređeni ovakvom odlukom tužilaštva. Još dok smo davali izjavu, bilo je jasno da žena koja nas ispituje drži Jeličićevu stranu. Svakako ćemo se žaliti – rekao je juče Slavoljub Milanović, Sandrin suprug.

PROČITAJTE JOŠ: SRBI NA KOSOVU MASOVNO PRODAJU KUĆE ZBOG VUČIĆA

Andreja Bojić, otac Snežane Bojić, juče je otkrio da mu je Jeličić saradnik nudio novac i zaposlenje za članove porodice ukoliko povuče tužbu, što je on odbio. Snimak razgovora predao je Upravi kriminalističke policije u Kruševcu.

– Zašto bi nam nudio to ukoliko je nevin – upitao je Bojić.

U SNS joj rekli da treba da čeka

Vesna Stanojević kaže da je odmah nakon što je slučaj seksualnog uznemiravanja u Brusu (na slici iznad) dospeo u javnost, u Srpskoj naprednoj stranci pitala da li je moguće da je takav čovek deo stranke, ali su joj rekli da treba da sačeka.

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR VUČIĆ JE GINISOV REKORDER PO BROJU NAJAVLJENIH ATENTATA U MEDIJIMA!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments