Politika

Zbog naprednjaka Šabac GODIŠNJE IZGUBI 4 MILIONA EVRA, Vučić omeo rekonstrukciju bolnice!

Poznato je da Aleksandar Vučić na sve načine izbegava Šabac kao jedini slobodni grad, ali zbog tih animoziteta nastale su i velike štete. Tek na mitingu „Budućnost Srbije“ u Šapcu javno je obećao da će se graditi auto-put Ruma-Šabac i brza saobraćajnica Šabac-Loznica.

A još od 2012. godine bile su spremne sve odluke i prateća dokumentacija za započinjanje izgradnje puta.

PROČITAJTE JOŠ: PISMO LONČARU: VAŠ ZRAVSTVENI SISTEM UBIJA GRAĐANE!

Čak je i velika kanadska korporacija bila spremna da učestvuje u izgradnji auto-puta na osnovu koncesije, a tome doprineo i tadašnji kanadski ambasador Filip Pedington. Na više od 30 pisama koje su tada upućene od gradskih vlasti nije stigao nijedan odgovor.

Najdrastičniji primer urušavanja dobrobiti Šapčana ali i građana Srbije bilo je urgentno premeštanje Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd, krajnje nepotrebno jer je ta institucija izgrađena uz veliku pomoć Evropske unije. Prošlo je nekoliko godina da bi konačno mogla da se koriste sredstva Evropske unije, a za to je namenjeno 175 miliona evra.

Iako bi se od premijera i predsednika očekivalo da vode državnu politiku u interesu svih građana, desilo se da je ometan i dolazak „Jazakija“ u Šabac. Tadašnji premijer Vučić kao i lokalni naprednjaci, navijali su za Kruševac, ali su Japanci ovde došli jer su imali najbolje uslove. I kod otvaranja fabrike „Jazaki“ Vučić se nije pozdravio sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, niti je održao konferenciju za novinare, koje uobičajeno prate značajne investicije. Takođe, mnogo je zahteva upućeno republičkim vlastima da se uradi obaloutvrda kod Čevrntije, najslabijeg dela nasipa na Savi, ali je sve ostalo bez odgovora, da bi ovaj posao finansirala Evropska unija.

Pri svemu tome svake godine Šabac je uskraćen za četiri miliona evra koje mu sleduje od transfernih sredstva iz Republike, a ostao je i dug države za isplaćene radnike „Zorke“ od tri miliona evra kao i za bazen od milion evra. S druge stane bez ikakvih kriterijuma, izuzev po stranačkoj liniji, iz budžetskih rezervi isplaćuju se milijarde dinara lokalnim samoupravama. A Šabac, naravno, nije dobio ni dinara.

PROČITAJTE JOŠ: SERGEJ U DOLJEVCU: BABIĆA DVOJICA IZVLAČILA IZ KOLA, A SADA JE NA KIPRU

Rekonstrukcija Bolnice

Jedan od novijih primera, kako je ukazao gradonačelnik Nebojša Zelenović na sednici Gradske skupštine, jeste da je Vučić omeo rekonstrukciju Šabačke bolnice. Inače sa više od 1.100 zaposlenih, to je posle „Jazakija“ najmnogoljudniji kolektiv i na bolničke usluge upućeno je oko 250.000 stanovnika. Na čelu Šabačke bolnice je dr Slobodan Popović, koji se istakao rečenicom „da svaki milimetar, svaki sekund naših života posvetimo Aleksandru Vučiću“. Naravno, dr Popović nije demantovao ovu tvrdnju, a posledice što se bolnica ne rekonstruiše i ne modernizuje trpe pacijenti. Tako, na primer, za ugrađivanje stenta pacijenti se upućuju u Valjevsku bolnicu.

Na miting vlasti stiglo 60 autobusa

Da nešto ne štima u odnosu Vučića prema Šapcu primer je i prošlonedeljni miting, gde se lokalno rukovodstvo hvalilo da ima čak devet hiljada članova SNS, ali je mitingu prisustvovalo upola manje građana, i to najviše onih sa strane koje su stigli u šezdesetak autobusa. Verovatno i zbog toga odmah nakon mitinga Vučić je ne časeći ni časa otišao iz Šapca.

PROČITAJTE JOŠ: MARKS 21 – VUČIĆEV PROJEKAT RUŠENJA PROTESTA

(izvor: danas.rs)

Comments

comments