Politika

Zelenović nehotice priznao: I Demokratska stranka izlazi na izbore u Šapcu?!

Kada je Nebojša Zelenović, saopštavajući danas odluku o izlasku na izbore u Šapcu, kazao da u tome ima podršku saboraca sa kojima je na jednoj izbornoj listi učestvovao i na prošlim izborima, da li je mislio na Demokratsku stranku i da li je time poručio da i DS izlazi na lokalne izbore u ovom gradu?

“Za ovu odluku imamo punu podršku naših saboraca, naših saveznika, sa kojima smo i na prošlim izborima, učestvujući na jednoj izbornoj listi, građanima dali mogućnost da odbranimo normalan život u našem gradu”, rekao je danas Zelenović, lider Zajedno za Srbiju i osnivač Saveza za Srbiju.

Podsetimo, na prošlim lokalnim izborima u Šapcu 2016. godine, Zelenovićeva stranka ZZS nastupila je na koalicionoj listi sa Demokratskom strankom i Srpskim pokretom obnove. Pošto je sam Zelenović danas poručio da za izlazak na izbore ima podršku koalicionih partnera sa prošlih izbora, to onda znači da ima podršku Demokratske stranke (DS) i Srpskog pokreta obnove (SPO).

Posledično, time je poručio da će i DS, koja je još uvek formalno u bojkotu, prekršiti donedavno jedinstvenu odluku Saveza za Srbiju i izaći na lokalne izbore u Šapcu. Savez za Srbiju danas je saopštio da se Zelenović, osnivač ovog opozicionog bloka, odlukom o učešću na izborima diskvalifikavao iz daljeg rada SZS-a. Ostaje pitanje da li će disciplinske mere snositi i Demokratska stranka, ukoliko njen šabački odbor i ovaj put na izbore izađe u koaliciji sa Zelenovićem i time prekrši bojkot.

Comments

comments