Politika

Zelenović prelomio – krši bojkot lokalnih izbora

Izvor: N1

Gradonačelnik Šapca i predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović izneo je danas odluku da će, nasuprot odluci Saveza za Srbiju izaći na predstojeće lokalne izbore, ali dodao da će pored toga bojkotovati parlamentarne i pokrajinske izbore.

Odluku o izlasku naizbore doneo je Glavni odbor ZZS, a kako je Zelenović rekao na konferenciji za medije, potpredsednik stranke Srđan Srećković glasao je protiv učestvovanja na izborima i odmah posle odluke GO istupio je iz stranke.

“Građani Šapca će 26. aprila doneti odluku da li nastavljamo da gradimo Šabac kao moderan grad ili će se vlasti dokopati Sandokan”, kazao je Zelenović na konferenciji za medije i istakao da Zajedno za Srbiju ima jasan plan.

Podsećamo, Gerila je pre dve nedelje objavila da je Nebojša Zelenović još tada doneo odluku o izlasku na izbore i da je tada i, nezvanično, istupio iz Saveza za Srbiju.

Tada je, kako smo otkrili, dogovoreno da se ta odluka sakrije od javnosti, dok se strateški ne osmisli kako će Savez za Srbiju da napravi otklon od kršenja odluke o bojkotu njegovog osnivača.

Danas saopštenom odlukom, Zelenović je potvrdio i tvrdnje pokreta 1 od 5 miliona, koji je pre mesec dana upozorio da se stranke okupljene u Savezu za Srbiju spremaju za lokalne izbore čime “obesmišljavaju bojkot” i svode ga na deklarativnu borbu.

Kada su studenti iz Pokreta 1od5miliona – zvanična stranica pre dve nedelje optužili opoziciju da je „obesmislila bojkot…

Posted by Gerila.rs on Wednesday, February 5, 2020

Comments

comments