Politika

Zelenovićeva Zajedno za Srbiju neće učestovati u radu Saveza za Srbiju do odluke o izlasku na lokalne izbore u Šapcu

Foto: Srđan Ilić

Zajedno za Srbiju, Stranka na čijem je čelu gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, donela odluku da naredne dve nedelje neće učestovati u radu Saveza za Srbiju do zauzimanja stava o lokalnim izborima u Šapcu, saopštio je Savez za Srbiju.

 

Istovremeno, Savez za Srbiju ističe u saopštenju da neće menjati svoju čvrstu odluku o bojkotu izbora. To se, kako je objašnjeno, odnosi na sve izbore: republičke, pokrajinske i lokalne.

Zajedno za Srbiju je jedna od članica Saveza za Srbiju koji su potpisnici Sporazuma s narodom.

Sporazum s narodom potpisan je na poziv organizatora protesta 1od 5 miliona koji su tražili od opozicije da se obaveže da će se zajednički boriti za slobodne medije i poštene izbore, ali i da, ukoliko se ne ispune uslovi za fer izborni proces, na izborima neće učestvovati.

U međuvremenu, studenti iz organizacije „1 od 5 miliona“ su najavili da će izaći na izbore, budući da Stranka moderne Srbije i Nova stranka nisu najavile da će izbore bojkotovati.

Istovremeno, stranke iz Saveza za Srbiju počele su kampanju za bojkot izbora.

Ipak, Zelenović, gradonačelnik Šapca,  je pre nekoliko dana gostujući na N1 izjavio da još nije doneta odluka o učešću na lokalnim izborima u Šapcu, kao i da će “biti doneta ubrzo”, ne precizirajući kada bi to moglo da se desi. Vlast u Šapcu čine stranke koje su na republičkom nivou opozicija.

Izvor: Insajder

Comments

comments