Politika

Željko Mitrović pobegao od Marinike Tepić!

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović sakrio se danas od opozicione političarke Marinike Tepić koja je držala konferenciju za novinare ispred njegove televizije, a prethodno je angažovao dodatno obezbeđenje i rasporedio ga oko zgrade, saznaje Gerila.

Kako saznajemo, jučerašnja najava Tepićke da će doći ispred TV Pink iz protesta zbog seksističkih uvreda koje je folk pevač Aca Lukas na ovoj televiziji izrekao na račun novinarke Žakline Tatalović, izazvala je veliki strah kod Mitrovića. On se uplašio da će Tepićka upasti u zgradu Pinka, pa je angažovao 150 pripadnika obezbeđenja da stražare, a on sam je pobegao.

Pošto sam nije smeo da se suoči sa Tepićkom, poslao je svoju novinarku Gordanu Uzelac koja je pokušala da je isprovocira pitanjima, ali ju je Tepićka ubrzo ućutkala davši jos primerak Kodeksa novinara i Zakona o javnom informisanju.

Podsetimo, Aca Lukas je u emisiji Hit Tvit izvređao novinarku Žaklinu Tatalović na najprimitivniji način, izrekavši da je ona “za jednokratnu upotrebu”, te da se “sveti muškarcima koji su je trošili”, pa “prelazi u druge opcije da bi se svetila”. Na njegove uvrede nisu reagovali drugi gosti u studiju – predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić i predavač na Fakultetu za medije i komunikacije Zoran Ćirjaković. Ni voditeljka Verica Bradić nije se trudila da zaustavi Lukasa u seksističkom napadu na njenu koleginicu novinarku.

Zato je juče Tepićka na svom tviter nalogu napisala da “nisu dovoljna saopštenja i osude ovog rasadnika mržnje nakon skandaloznog napada na Žaklinu Tatalović i sve koji im nisu po vođinoj volji”, te najavila da će danas doći ispred TV Pink.

Ona je danas na licu mesta poručila da je Lukas na TV Pink dovedem kao prvi glas Srpske napredne stranke, i da je pravi urednik Pinka lider SNS i predsednik države Aleksandar Vučić, te da je upućivanje pretnji sa ove televizije postalo praksa.

“Ovo nije prvi put da se na najbrutalniji način vređaju oni, ne samo koji drugačije misle, nego koji se usude da pitaju. Mi smo gledali preteće filmove sa televizije Pink nakon kojih su ljudi završili sa pet metaka u leđa, kao Oliver Ivanović. Gledali smo i druge montirane filmove – o meni i mojim opozicionim saveznicima. O svakome ko se usudi da kritikuje ovaj režim. Zapravo je Aleksandar Vučić glavni urednik ove televizije, a Aca Lukas je doveden da kaže šta Vučić misli”, rekla je Tepić i dodala da je “potpuno jasno da će se ovo nastaviti”.

Ona je zatražila od REM da oduzme nacionalnu frekvenciju “fabrici mržnje i huškanja”.

“Iako je privatna televizija, oni koriste naše dobro. Molim REM da hitno reaguje, i da se oduzme nacionalna frekvencija, da bi se ova fabrika mržnje, laži i huškanja zaustavila pre nego što je prekasno”, rekla je Tepić.

Kazala je i da voditeljka Hit tvita Verica Bradić “umesto da momentalno prekine emisiju, ili udalji Lukasa, ona je nastavila emisiju”, te da ni dva dana kasnije nije uputila izvinjenje koleginici. Govoreći o izostanku reakcije drugih gostiju u studiju ona je rekla da je to “neprihvatljivo”.

“Aleksandar Šapić, ako nije reagovao kao javni funkcioner i predsednik najveće opštine, kojeg i žene plaćaju, morao je da reaguje kao muškarac”, rekla je Tepić.

Potom se umešala Mitrovićeva novinarka Gordana Uzelac koja je Tepićku, koja je i potpredsednica Stranke slobode i pravde, upitala zašto je došla ispred TV Pink i zašto nije osudila kada su nju “prebijali Tepićkini opozicioni saradnici”.

“Vi godinama podsećate na fizički napad koji ste doživeli, vi prvi treba prvi da stanete uz Žaklinu Tatalović. Ja sam osuđivala svako nasilje nad novinarima, to sam uradila i kada je bilo napada na Oliveru Jovićević, kada ste vi napadnuti i uvek ću da osudim takvo ponašanje”, rekla je ona Gordani Uzelac i pozvala je na solidarnost i da stane u rame uz rame sa ženama, i da se ne dele na novinarke prvog i drugog reda.

Ona je novinarki Pinka dala i Kodeks novinara i Zakon o javnom informisanju i poručila joj da tu može da nađe odgovor na pitanje po čemu je to Pink fabrika mržnje i huškanja.

 

Comments

comments