Politika

Žigmanov: Zabrinjavajući napadi na hrvatska društva u Sremu

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov ocenio je danas povodom napada na prostorije Hrvatskog kulturnog društva “Ljube” iz istoimenog sela, da je krajnje zabrinjavajuće što se taj napad dogodio u Sremu gde su Hrvati bili izloženi progonu ’90-tih godina prošlog veka.

Žigmanov je u saopštenju naveo da su obijene prostorije i opljačkana oprema tog Hrvatskog kulturnog društva i podsetio da je pre desetak dana na meti napada bilo i hrvatsko društvo u Novom Slankamenu, takodje u Sremu, kada je počinilac uhapšen.

“U slučaju napada na prostorije Hrvatskog kulturnog društva ‘Ljuba’ ne samo da je reakcija nadležnih tela krajnje neadekvatna, već zvanične predstavnike hrvatske zajednice niko nije ni kontaktirao. Strahujemo da je ovo posledica naraslog antihrvatskog raspoloženja u Srbiji na koje već duže vreme upozoravamo”, naveo je Žigmanov.

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton na Tviteru je osudio taj napad.

“Posle napada na Hrvatski dom u Novom Slankamenu, sad su na meti prostorije Hrvatskog društva u selu Ljuba. Dokle više”, upitao je Marton.

Izvor:Beta

Comments

comments