Politika

Živković: odluka o izlasku na izbore nije još uvek doneta

Predsednik Nove Stranke, Zoran Živković, danas je za konferenciju za medije naglasio kako će ova stranka odlučiti u subotu, 7. marta, o izlasku na izbore, i da ako bude izašla, da će izlaziti kao zasebna na listi.

Ovakav potez Nove stranke ukazuje na unutrašnja trvenja ove partije. Prvenstveno govori o tome da je Živkovićev potpis jedno neodlučno svojstvo u politici. Kako može da se veruje njegovom potpisu i njegovoj reči ako je pre godinu dana potpisao Sporazum sa Narodom, zatim prekršio svoj potpis, i sada,  po njegovim rečima, RAZMATRAJU o izlasku na izbore. Neodlučnost Zorana Živkovića dovodi u pitanje da li treba verovati ciljevima Nove stranke i njihovoj političkoj agendi.

Govoreći o tome kako njegova partija “nikada nije bila niti će biti pridruženi član bilo čega” a zatim dodaje kako vode „razgovore sa organizacijama penzionera i manjinskim strankama o zajedničkom nastupu na lokalu i usaglašenom, ali ne i zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima“ ide samo u prilog argumentu da je na agendi Nove stranke da bude najveća po hijerarhijskoj strukturi, radi predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora.

Drugim rečima, njihov slogan za izbornu listu bi bio „Mi kao glavni ili mi i niko drugi“.

Comments

comments