Politika

Ima li Beograd uopšte gradonačenika? Radojičić već mesec dana nije rekao ništa ni o jednom bitnom pitanju!

Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović upitao je zbog čega gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za mesec dana, otkako je stupio na tu dužnost, nije izneo stav ni o jednom važnom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ: OPOZICIONI SAVEZ SE OSNIVA 20. JULA, POZNATI I ČLANOVI

Zašto Radojičić, koji nominalno vrši tu funkciju, ćuti kada se ruši zgrada „Ikarusa“, najstarije zdanje Novog Beograda, protivno mišljenju Komisije za urbanizam Beograda i zbog čega ćuti dok sećanje na početke srpske avijacije i 72 poginula u odbrani Beograda ruši investitor kome ni ime ne znamo, upitao je Jovanović (na slici ispod).

Kako je moguće, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi, da gradonačelnik nema stav po pitanju koncesije za preradu otpada u Vinči, koja će Beograđane koštati milijardu i 150 miliona evra, a reč je o investiciji od objektivno 200 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ: “KUBUROVIĆ TUMAČI IZVEŠTAJ VENECIJANSKE KOMISIJE KAO TOPALOVIĆI PANTELIJIN TESTAMENT”

Da li je moguće da gradonačelnik nije rekao ni reč o ukidanju železničke stanice u užem gradskom jezgru, da li i on misli da je gradska železnica „omča oko vrata“ za Beograd, ima li rešenje za liste čekanja u beogradskim obdaništima i za nenormalno skupo daljinsko grejanje, da li i njegov prioritet gondola od 15 miliona evra, ili bi te pare uložio u tri nova doma zdravlja, pitao je Jovanović.

Beograd je suviše veliki grad da bi mogao da funkcioniše bez gradonačelnika, a ukoliko on zaista postoji i nešto želi da radi, neka se konačno izjasni o ovim ključnim pitanjima, poručio je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): “PRETE NAM UBICE IVANOVIĆA, PRONAŠLI SMO VEZU IZMEĐU VLASTI I TAJKUNA”!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments