(VIDEO) AKCIJA „Puž“: Kako možete da blokirate put, a da vam policija ne može ništa?!

Protesti zbog poskupljenja goriva koji se ovih dana održavaju u gradovima širom zemlje digli su policiju na noge – u Beogradu je juče sprečena blokada Gazele u akciji u kojoj je i privedeno više lica, u Kragujevcu su učesnici protesta legitimisani, a mnogi su dobili prijave zbog remećenja saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVOGA NEMA U REŽIMSKIM MEDIJIMA: POGLEDAJTE KAKO POLICIJA REAGUJE NA MIRAN PROTEST RATARA 

Uprkos ovakvoj reakciji policije, blokada se juče nastavila u mnogim mestima po Srbiji, ali izgleda da su se Beograđani uplašili jer su ulice ostale potpuno prazne. Ipak, nisu svi tako reagovali.

Večno kreativni ljudi su smislili novi vid protesta, koji znači da mogu i da blokiraju saobraćaj i da izbegnu prekršajnu prijavu. Akciju su nazvali „Puž“ i juče je premijerno predstavljena u Grockoj. Fora je u tome da vozači ne zaustavljaju vozila, već da se kreću ekstremno sporo, tako da se napravi gužva i pošalje poruka, ali se ipak ne krši zakon i policija ne može da im piše prijave.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BAHATI NAPREDNJAK: AKO VAM JE GORIVO SKUPO, IDITE PEŠICE ILI JAVNIM PREVOZOM!

Inače, Gročani su juče dvostruko nadmudrili policiju: prvo su na društvenim mrežama najavili da će bokirati Smederevski put kod Zaklopače, a onda kad se u dogovoreno vreme gomila policije pojavila na tom mestu – tamo nije bilo nikoga od vozača. Naime, vozači su se okupili u drugom delu grada i blokirali Smederevski put, ali kod Trskare! Nažalost, ta blokada nije dugo trajala (jer, ipak je policija u nekom trenurtku skapirala šta se dešava), a kad je blokada razbijena, vozači su krenuli kućama, ali brzinom 20 na sat.

Jednako dobra je i ideja koju su primenili u okolini Niša. Pošto je građanima policija zabranila da zaustave automobile na magistralnom putu, oni su ih parkirali sa strane i polako prelazili magistralu, kao što možete da vidite na snimku ispod.

Sledeći put kad mi neko kaže da Srbi u svoj svojoj muci nisu postali apsolutni genijalci, neću odgovarati za svoje postupke!

PROČITAJTE JOŠ: JUČE JE POLA SRBIJE BILO U BLOKADI: IBARSKA, KRAGUJEVAC, NOVI SAD, KOVIN, BEOGRAD…

(izvor: noizz.rs, gerila.rs)

Comments

comments