Politika

“1 od 5 miliona”: Rebić od policije pravi batinašku gardu Aleksandra Vučića

Pokret “1 od 5 miliona” pita direktora policije Vladimira Rebića po čijem naređenju je sinoć u Beogradu suspendovao policiju kao organ koji se stara o bezbednosti građana i pretvorio je u privatnu batinašku gardu režima Aleksandra Vučića.

“Ako je, kako Rebić tvrdi, policija sinoć reagovala suzdržano i obračunavala se samo sa “šačicom huligana”, kako onda objašnjava pendrečenje ljudi koji mirno sede na klupi, lov na žene po sporednim ulicama, vađenje dugih cevi i raskrvavljene glave građana koji nisu pravili nerede? Kad je to narod koji mirno protestuje postao “šačica huligana’”, navodi se u saopštenju Pokreta “1 od 5 miliona”.

Pokret “1 od 5 miliona” takođe pita kako to da su policijski službenici sinoć mirno gledali kako odredi plaćenih batinaša i parapolicije prebijaju narod, gaze glave ljudi, puštaju krv po ulicama Beograda. “Ko je poslao te plaćeničke brigade i zašto policija nije reagovala po zakonu, da zaštiti bezbednost građana”, navodi se u saopštenju.

“Podsećamo da je Rebić bio vršilac dužnosti direktora policije kada su fantomi rušili Savamalu, suspendovali državu, a policija na pozive građana nije reagovala. Da li je potom i nagrađen direktorskom pozicijom da bi do kraja završio tada započeti posao – da policiju odnarodi i prevede je u batinašku gardu njegovog šefa Aleksandra Vučića”, pitaju iz “1 od 5 miliona”.

Pokret “1 od 5 miliona” takođe apeluje na časne ljude u policiji da se “odupru ovom zločinačkom projektu koji za cilj ima da ih sve pogazi, instrumentalizuje i od njih napravi batinaše – batinaše plaćene iz budžeta”.

“Pozivamo ih da stanu na stranu naroda, na stranu zakona i pravde, i da ne dozvole još jedno divljanje režimskih siledžija. U suprotnom, biće saučesnici u Vučićevom krvavom piru i legitimizovanju nasilja kao osnovnog sredstva ostanka na vlasti ovog režima”, zaključuje se u saopštenju.

Comments

comments