Politika

AUTOGOL VUČIĆEVE PROPAGANDE: Izjava koju ste ovih dana viđali u medijima stara je 2 meseca!

Brojni mediji preneli su juče Tanjugovu vest da je “kongresmen Ted Po nedavno pohvalio Vučića pred Kongresom SAD” i to zbog liderstva u borbi protiv kriminala. On to i jeste učinio govoreći o saradnji sa američkom nevladinom organizacijom CSGS (Crime Stoppers Global Solutions), ali pre dva meseca. Tanjug, a sa njim i drugi brojni mediji tako su preneli vest staru dva meseca, a Teda Poa predstavili kao kongresmena iako je on u januaru prestao da obavlja tu funkciju.

PROČITAJTE JOŠ: PROVALJEN SARADNIK LAVA PAJKIĆA I KONTRAVIZIJE!

Bivši teksaški kongresmen Ted Po govorio je o saradnji Amerike i Srbije u borbi protiv kriminala učestvovanjem u organizaciji CSGS (Crime Stoppers Global Solutions). Objasnio je kako ta organizacija putem svoje aplikacije omogućava ljudima da anonimno prijave kriminal. Iskazao je i zadovoljstvo što je misija stigla na Balkan i pohvalio predsednika Vučića i njegovu Vladu što razmatraju članstvo u ovoj organizaciji.

Kako se može videti u transkriptu Poovog govora u Kongresu dostupnog na sajtu CSGS-a,koji je u tom momentu bio i predsednik Srpskog kokusa u Kongresu, pohvala državnoj vlasti stigla je zbog njihovog interesovanja za CSGS. Ohrabrio je predsednika da “nastavi da pokazuje vođstvo i hrabrost koje je do sada pokazao, ne samo da bi vodio svoju zemlju u ovoj oblasti, već i da bude primer drugim balkanskim narodima.”

Govor se dogodio 12. decembra prošle godine, dok je Po još uvek bio kongresmen.

Januara ove godine, Po je prestao da obavlja funkciju teksaškog kongresmena, što se može videti i na njegovom Tviter nalogu. Njegovog imena nema ni na sajtu trenutnih američkih predstavnika.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) UPOZNAJTE CASTLE: EVO KAKO IZGLEDA SNS BOTOVSKA MAŠINERIJA

Zašto je došlo do ove zabune od Tanjuga do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor, dok se na telefonske pozive nisu javljali.

Međutim, urednik sajta N1 Nikola Stojić za Raskrikavanje kaže da je N1 vest objavio jer im je juče stiglo saopštenje od Izvršnog odbora organizacije CSGS-a. Krajem februara se, kako kažu, u Beogradu organizuje prezentacija o CSGS Serbia, a tu organizaciju smatraju relevantnom u borbi protiv transnacionalnog kriminala, pa su saopštenje i objavili.

“Iako je u antrfileu ispravno navedeno u kome periodu je Ted Po bio predsednik Srpskog kokusa u Kongresu, činjenica je da je načinjena greška u tome što saopštenje nije korigovano u celosti, u smislu da se i na drugim mestima precizira i navede kako je on “bivši” kongresmen”, rekao je Stojić za Raskrikavanje.

Nevladina organizacija CSGS sa sedištem u Vašingtonu sarađuje sa vladama po principu anonimnog prijavljivanja kriminala. Kako N1 prenosi njihovo saopštenje, misija CSGS je proaktivna borba protiv transnacionalnog kriminala kao što su trgovina ljudima, terorizam, nezakonita trgovina, nelegalno trgovanje oružjem, krijumčarenje narkotika i kibernetički kriminal.

PROČITAJTE JOŠ: UPOZNAJTE DRAGANA JOVANOVIĆA, MOŽDA I NAJGOREG SNS ŠERIFA!

(izvor: raskrikavanje.rs)

Comments

comments