Politika

“Beogradska vlast je obmanula javnost u slučaju Galenike”

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ upozorila je javnost da je aktuelna gradska vlast u Beogradu otpisom duga „Galenici“ nanela ne samo znatnu materijalnu štetu građanima, već je i svesno obmanula javnost i odbornike.

PROČITAJTE JOŠ: ČITANJE DEFINICIJA SA SLAJDOVA ISPRED 5 UČENIKA: EVO KAKO IZGLEDAJU ČASOVI KOJE DRŽI ALEKSANDAR MARTINOVIĆ!

„U obrazloženju oprosta duga, na poslednjoj sednici gradskog parlamenta, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ustvrdio da se time samo sprovodi obaveza koju je nametnula Vlada. To je laž. Istina je da se Zaključkom Vlade od 4. avgusta 2017. godine, na otpis duga prema subjektu privatizacije obavezuju uopšteno „državni“ poverioci, dok grad Beograd čak ni nema status državnog poverioca. Jedini zaključak Vlade u kome se konkretno spominje Beograd i „Galenika“, jeste onaj od 12. oktobra 2017. godine i njime se samo „preporučuje“ Gradu da otpiše deo dugova po osnovu ustupljenih javnih prihoda, što ovde nije slučaj“, naveo je u pisanoj izjavi zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

On je istakao da su „svesnim obmanjivanjem odbornika i javnosti, zamenik gradonačelnika i gradsko Veće oštetili su Beograđane za 640 hiljada evra“.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE SNS DOŠAO DO ADRESE PENZIONERA KOJIMA ŠALJE VUČIĆEVA PATETIČNA PISMA?! ODGOVOR JEDNOG PRIMAOCA JE SJAJAN!

Jovanović je pozvao nadležne organe da istraže da li je u ovakvom postupanju gradskog veća bilo korupcije i ko je odgovoran za nanetu štetu Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI UPRAVNIK NARODNOG POZORIŠTA JE ČOVEK ANE BRNABIĆ!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments