Politika

“Beogradska vlast NIŠTA VIŠE da ne gradi, građani trpe ogromnu štetu”

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda “zamolila” je danas gradsku vlast da “više ništa ne gradi” jer kako je ocenila, građani od toga nemaju nikakvu korist, a trpe ogromnu štetu.

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović naveo je u apelu da gradska vlast “zaustavlja saobraćaj godinu i po dana zbog rekonstrukcije 600 metara ulice, da u parkovima umesto zelenih površina i igrališta postavlja betonske blokove i da je od Cvetnog trga napravila mauzolej”.

PROČITAJTE JOŠ: “BUDUĆNOST SRBIJE”: VUČIĆ U SMEDEREVU OTVORIO AMBULATNU KOJA RADI VEĆ 2 GODINE!

“Na istorijsko blago Kalemegdana kalemite betonsku pasarelu i preskupu i nepotrebnu gondolu, zaklanjate pogled na ušće zbog stambenog kompleksa u samom podnožju tvrđave. U Savamali podižete zgradetine zbog kojih je ukinuta istorijska železnička stanica i uništena silueta grada. Ako nastavite ovako, nepovratno ćete unakaziti Beograd”, naveo je Jovanović, a preneo Savez za Srbiju.

On je pozvao gradsku vlast da “ne ugrožava neobnovljiv prirodni resurs vodoizvorišta u Makišu nekakvim ‘Tesla gradom’ kao i da “ostavi na miru pluća Beograda zaštićeno područje Košutnjak”.

PROČITAJTE JOŠ: SPRDNJA SE NASTAVLJA: VULIN PROŠAO LEKARSKE PREGLEDE I ZADUŽIO UNIFORMU!

“Nisu nam potrebne 54 fontane u ‘behaton parkovima’, projekat metroa koji bi povezivao ništa ni sa čim, novi tržni centri zbog kojih je posao izgubilo 20.000 zaposlenih u radnjama, kao ni lažni kult zastave koji navodno vraćate preskupim jarbolima, dok svakodnevno urušavate dostojanstvo, Ustav i institucije ove zemlje”, stoji u apelu.

Savez za Srbiju predložio je gradskim vlastima da taj novac uplate u humanitarne svrhe, za besplatne udžbenike i obdaništa, ili, kako se navodi, “direktno ortacima i građevinskim firmama”.

PROČITAJTE JOŠ: RADIO 4 GODINE U LEONIJU, A NEMA NI DANA RADNOG STAŽA!

(izvor: savez-za-srbiju.rs)

Comments

comments