Politika

Blokada puteva – početak kraja Vučićevog “zlatnog doba”

Nema grada, mesta, u Srbiji, prednjače veći gradovi, gde nije došlo do manje, ili veće, blokade saobraćaja, zbog visoke cene benzina. A cena benzina je, vele, kao u Danskoj, sve zbog zato što preko 50 posto cene uzima država.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVOG NEMA U REŽIMSKIM MEDIJIMA: EVO KAKO POLICIJA REAGUJE NA MIRAN PROTEST RATARA

Iako građani imaju legitimno, civilizacijsko, pravo da izraze protest protiv mera vlasti, koje ih egzistencijalno ugrožavaju, vlast je odgovorila očekivano, osuđujući, i preteći građanima, za sada, drakonskim novčanim kaznama. Vučić je odmah i u svemu video političku organizovanost, optužio opoziciju i tajkune, koji imaju i medije koji samo njega cenzurišu. Pride spočitnuo građanima da im je važna samo cena goriva, a niko da ga pohvali zbog najniže cene hleba u regionu, najjeftinije struje u Evropi(a i tu je slagao)…

Kao i obično, Vučićevi ministri su se brže bolje uklopili u strategiju vođinog lupetanja, ministar policije, čiji doktorat priznaje samo Vučić, veli da je reč o ugnjetavanju većine od strane manjine, i ponašanju neodgovorne grupe ljudi, koji ugrožavaju prava građana, i zapretio kaznama od samo 40 000 dinara. Onome što zapalo da bude ministar vojni, sve neodoljivo podseća na ukrajinski scenario i još jedan otvoren napad na Vučića, dok gospodin Mićan, koji edukuje i organizuje botove, poziva da država stane na put “ovoj šačici ološa”…

PROČITAJTE JOŠ: VRHUNAC BEZOBRAZLUKA: VUČIĆ TVRDI DA SU MEDIJI POD KONTROLOM OPOZICIJE!

Očito je da svima, pa i ovakvoj opoziciji, koja u ovoj podeli čeka da bude pozicija, smeta to što su se građani samoorganizovali, i koliko se to može, samoinicijativno ušli u blokadu puteva. Ova apatija, i nezaintersovanost za svoju sudbinu, dok ološ kidnapuje državu, je morala negde pući, ovaj put je to cena benzina. A od te cene benzina, i drugih otimačina, koje proglašavaju za štednju, ova vlast namiruje armiju svojih neradnika koji preko noći overavaju vikend diplome i sedaju u fotelje, i automobile, državnih i javnih preduzeća i institucija. Najgore je to što ova vlast neće stati sa svojom “politikom” otimačine, i hranjenja svojih parazita, te je protest građana, ovaj put zbog cene benzina, u uslovima kad je prvi kvalitet opozicije to što su svi opozicioni prvaci na broju, čini se jedini način delotvornog suprotstavljanja ovoj nemani.

Naravno da cena benzina nije prvi i najveći problem, i greh ove nenarodne vlasti, ali je sam protest putokaz za rešavanje problema. Neko će reći da se ćuti o mizernoj ceni rada, svakoj oblasti života i rada koji je dezavuisan i urnisan od bašibozluka koji vodi računa samo o sebi, a ne o državi i građanima, ali, od nečega se mora početi. Svima je jasno da ovde izbori, koji su lopovski, samo služe da Vučić beleži nove rekorde, ovi protesti su recept da se na isti način progovori o pravim temama, a došlo je dotle da su sve teme prave, i da na puteve promena krene narodna pešadija.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BAHATI NAPREDNJAK: AKO VAM JE GORIVO SKUPO, IDITE PEŠKE ILI JAVNIM PREVOZOM

(izvor: kolubarske.rs/Dragan Todorović)

Comments

comments