Politika

Boško Obradović: Bojkot u tri pravca!

Izvor: N1

Autor: FoNet

Štab bojkota, u kome nije samo Savez za Srbiju, već ima 30 članica koje su proglasile bojkot izbora na svim nivoima, od republičkog, preko pokrajinskog, do lokalnog, osmislio je kampanju u tri pravca, rekao je za FoNet lider pokreta Dveri Boško Obradović.

Kako je objasnio, prvi će biti kampanja bojkota na društvenim mrežama, drugi kampanja na samom terenu, dok će treći segment biti “obilazak terena od strane lidera opozicije, i konvencije koji su već počele”.

“Kako se budu približavali izbori, biće sve više i više tih konvencija. Cilj nam je da obiđemo sve okruge u Srbiji i da praktično do svakog građanina Srbije dođe informacija zašto bojkot”, rekao je Obradović.

On smatra da je u javnosti prećutano da opozicija nikada u proteklih 20 godina nije bila jedinstvenija.

“Danas je u bojkotu izbora praktično sva prava opozicija, koja nije na Vučićevom platnom spisku”, ocenio je Obradović.

Prema njegovom uverenju, “na izbore izlaze uglavnom oni koji su na ovaj ili onaj način deo vladajućeg režima, od Vojislava Šešelja preko Čedomira Jovanovića do Nenada Čanka”.

Obradović tvrdi da vlast Aleksandra Vučića nema rešenje za bojkot, koji “jednostavno dovodi u pitanje njihov uhodani način vladavine”. Kako je konstatovao, “oni zapravo kradu izbore, na silu obezbeđuju svoju vlast, a onda sprovode sve što im padne na pamet”.

“Bez obzira kako će oni prikazati izlaznost i rezultate tih izbora u medijima koji su pod njihovom kontrolom, svima će, realno, i u domaćoj i međunarodnoj javnosti, biti jasno da ovi izbori nisu regularni”, predviđa Obradović.

Prema njegovoj proceni, “to će samo izazvati znatno veću političku krizu u Srbiji nego što je sada imamo”.

Obradoviću se “čini” da se postepeno menja klima i u Evropskom parlamentu i da sve više evroposlanika shvata da “ovo u Srbiji nije demokratija”.

Lider Dveri smatra da Vučić dobija međunarodnu podršku jedino zato što oni očekuju da će, posle izbora, “konačno priznati nezavisno Kosovo i omogućiti ulazak te lažne države u Ujedinjene nacije”.

Comments

comments