Politika

Božović: Obradović mora da shvati da nasilje nije način da građanima bude bolje

Balša Božović, poslanik Demokratske stranke, kaže da ne odobrava ponašanje Boška Obradovića, koji je prekinuo sednicu Narodne Skupštine. Po njegovim rečima, nasilje nije način da se izbori za bolji život građana Srbije.

“Mi smo iz veoma jasnih razloga napustili plenarna zasedanja, upravo zbog nasilja nad predstavnicima građana. Smatramo da nasilje na nasilje nije odgovor. Pozivam svoje kolege da se upristoje i pronađu drugi način”, rekao je Božović u holu Skupštine. Danas se u Skupštini raspravljalo o ukidanju vanrednog stanja u Srbiji.

Božović tvrdi da se situacija pogoršala kada su članovi Saveza za Srbiju protestovali ispred Skupštine. Takođe, smatra da vlast razmišlja samo o tome kako da pobedi na predstojećim izborima.

Rekao je da, u slučaju da nema izbornih uslova i da ako je zdravlje građana ugroženo, datum izbora treba pomeriti.

Na pitanje o slozi u SzS povodom odluke bojkota, Božović je rekao da su se mogle čuti razne izjave onih koji su govorili da je bojkot jedina ispravna odluka, a sada se spremaju da učestvuju na predstojećim izborima. Ali, i pored toga, Božović veruje da je odluka o bojkotu izbora u SzS i dalje na snazi.

 

Obradović prekinuo sednicu Skupštine, obezbeđenje ga izvelo iz sale

Comments

comments