DruštvoIzbor UrednikaPolitika

Brisel neće boleti glava, a da li će vas predsedniče?

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je prilikom otvaranja roštiljijade u Leskovcu (?!) da će “Brisel zaboleti glava od naših pitanja”.
Ne tvrdimo, možda gospoda u Briselu zaista imaju glavobolju od pojedinih sopstvenih problema, ali ne, ona nije i neće biti prouzrokovana od strane predsednika Vučića i ostalih zvaničnika republike Srbije.

Međutim, gospodine predsedniče, kada ste već toliko zainteresovani za nezgodna pitanja i insistiranju na odgovorima, kako bi bilo da za početak sopstvenim primerom pokažete kako izgleda biti odgovoran i odgovarati na pitanja? Pitanja, koja upravo Vama postavljaju građani Srbije, isti oni građani čiji ste Vi predsednik (ili biste bar trebali da budete, jer po ustavu predsednik republike je predsednik svih građana).
Takvih pitanja, gospodine Vučiću ima nebrojeno mnogo i sve ih je više iz dana u dan. Da li će Vas ikada zaboleti glava pa nas udostojiti da, na primer, saznamo ko je rušio u Savamali, ko je vlasnik firme “Asomacum”, dokle ćete da lažete i obmanjujete narod obećanjima koja ne samo da ne održite već na kraju uradite potpuno suprotno, dokle će polu-pismena, neobrazovana i nepristojna bulumenta da dobija najvažnije državne funkcije, ko, koliko i zašto plaća gomilu ljudi da po internet portalima i društvenim mrežama brutalno napada Vaše neistomišljenike, koliko nas koštaju strani investitori, odnosno kolike subvencije naš narod plaća strancima po jednom otvorenom radnom mestu, gde su ti najavljeni migovi, dokle će Vama naklonjeni tabloidi moće bez ikakve odgovornosti da lažu, obmanjuju, prete i šire paniku sa svojih naslovnih strana, šta će biti sa radnicima Goše, kada ćete da vratite penzije i plate koje otimate već 3 godine, dokle ćete da kršite ustav i istovremeno obavljate funkciju predsednika republike i predsednika političke partije…

Pitanja je zaista mnogo gospodine predsedniče, pa Vas još jednom molimo da nakon što zadate glavobolju zvaničnicima u Briselu, omogućite i građanima Srbije da dobiju odgovore koje traže. Toliko nam, ipak dugujete.

Comments

comments