Politika

Brnabić planira da se silom obračuna sa opozicijom

Premijerka Ana Brnabić, koja će ostati upamćena po tome što je u njenom mandatu Srbija i zvanično postala okupirana zemlja, opet se bavi blaćenjem opozicije i digitalizacijom podataka, izjavio je Marko Bastać, predsednik beogradske opštine Stari grad.

Reagujući na premijerkin govor u subotu, na mitingu u okviru kampanje Aleksandra Vučića “Budućnost Srbije”, Bastać je rekao da je Brnabić za to jedino i ovlašćena od Aleksandra Vučića, koji ju je postavio za predsednicu Vlade kao izraz zahvalnosti za prikrivanje kriminala naprednog klana, navedeno je u njegovoj izjavi prosleđenoj medijima.

“U poslednje vreme ona je počela da veruje u tu obmanu, pa se čak i predstavlja kao predsednica Vlade koju o njenom poslu informišu na sednicama glavnog odbora stranke čiji nije ni član. Da je ovo normalna zemlja, neko bi se iznenadio. Ali mi već sedam godina živimo u vremenu laži i obmana. I ništa nas ne može iznenaditi”, navodi Bastać.

Ipak, po njegovim rečlima, “treba primiti k znanju da je gospođa Brnabić Ana, predsednica Vlade, bez legitimiteta pretila građanima policijom”.

“Izvinjavala se glasačima Srpske napredne stranke dovedenim u novi državni rijaliti ‘Budućnost Srbije’, što nije policiju poslala na građane koji već više od četiri meseca protestuju u više od 100 gradova Srbije. Ovo je i konačan dokaz namere ove kriminalizovane, nestručne i bahate vlasti, da se silom razračuna sa neistomišljenicima”, ocenio je Bastać, nazvavši premijerku “prvim fikusom Srbije”.

“I neka ste gospođo Brnabić rekli to što ste načuli po hodnicima stranke kojoj ne pripadate. Sada je bar sve jasno. Vi bi ste da krizu u koju tonete rešite zloupotrebom policije. Od danas ste direktno vi odgovorni za svako nasilje policajaca u uniformi ili u civilu”, izjavio je Bastać.

Po njegovoj oceni, Brnabić je odgovorna za nasilje Komunalne policije, i za, kako jer rekao, Zeljine batinaše.

“Od te odgovornosti vas neće sačuvati ni Aleksandar Vučić, ni SNS. A za Stari grad ne brinite, digitalizacija nije prioritet. Prioritet je da zajedno sa građanima zaustavimo uništavanje gradskog jezgra i devastiranje kulturno istorijskog nasleđa u režiji Iznoguda, večitog zamenika Vesić Gorana”, kazao je Bastać.

Brnabić je u subotu na mitingu u Požarevcu izjavila da “Bastać ruši i razgrađuje onio što mi gradimo” i da je Stari grad “jedina opština u Srbiji gde građani moraju da skupljaju papire i nose ih od šaltera do šaltera i koja kaže da nije imala kapacitet da radi u interesu građana”.

(Izvor: N1)

Comments

comments