DruštvoPolitika

Brnabić: Srbiji ne treba novčana pomoć iz inostranstva. Prestani da nas zasmejavaš!

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je zadovoljna napretkom Srbije na Duing biznis listi, kao i da je to rezultat odgovorne politike. To je, ocenjuje, pokazatelj da je Srbija sada finansijski zdrava i stabilna i da joj više ne treba finansijska podrška iz inostranstva.

Jako sam zadovoljna. Sada smo na 43 mestu od 190 zemalja”, rekla je Ana Brnabić za RTS.

Brnabić je ocenila da je važno što Srbija na toj listi napreduje konstantno od 2014. godine.

Dodala je da su dalji koraci Vlade usvajanje u Skupštini Srbije predloga Zakona u stečaju, reforma katastra i uvođenje elektronskih usluga.

“Upravo smo u Trezoru zaključili i oktobar, i imamo suficit od 80 milijardi dinara, a bio je planiran deficit od 46 milijardi dinara. To su fantastični rezultati, jako sam ponosna i srećna”, navela je Brnabić.

Upitana o mogućnosti pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom o pokretanju novog aranžmana, Brnabić je rekla da se sa MMF-om razgovara, ali da se prvo mora završiti osma revizija koja je upravo u toku.

“Razgovaramo sa MMF-om o nekom novom aranžmanu, ali dobro pazimo na čemu treba da sarađujemo sa njima. Moramo da završimo osmu reviziju i time zaključimo trogodišnji aranžman iz predostrožnosti, a posle možemo da razgovaramo da li je potreban još jedan aranžman”, rekla je premijerka.

Danas je saopšteno da je Srbija, na novoj Duing biznis listi Svetske banke, gde su rangirane zemlje po lakoći poslovanja, nalazi na 43. poziciji, što je napredak za četri mesta u odnosu na prošlu godinu.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments