Politika

Brnabić žestoko napala opoziciju, izvinula se što nije POSLALA POLICIJU na njih

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je izvinjenje građanima što vlast nije izvela policiju na ulice tokom nedavnih incidenata za koje je optužila predstavnike Saveza za Srbiju, jer oni kako je ocenila, “žele jedino provokacije i incidente”.

Navodeći da Srbija nije podeljena i da “ide napred”, ona je u Požarevcu kazala da je brine takvo ponašanje predstavnika Saveza za Srbiju ne zato što, kako je rekla, “to ne možemo da sprečimo već zato što njih nije briga za Srbiju”.

“Njih nije briga kakva će se slika poslati u svet, šta će pomisliti investitori. Oni nas usporavaju, a mi svakog dana moramo da trčimo najbrže što možemo”, kazala je premijerka na skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Više od pola izlaganja, premijerka je posvetila oštrim kritikama građana koji protestuju protiv režima i liderima opozicije, javlja agencija FoNet.

“Mi smo vaš servis, a jedino u opštini Stari grad nismo”, rekla je Brnabić u Požarevcu, misleći na centralnu beogradsku opštinu u kojoj SNS nije na vlasti.

“Gospodin Bastać (predsednik opštine Stari grad) ruši i razgrađuje ono što mi gradimo. To je jedina opština u Srbiji gde građani moraju da skupljaju papire i nose ih od šaltera do šaltera. To je jedina opština koja kaže da nije imala kapacitet da radi u interesu građana”, rekla je Brnabić i zaključila da “ljudi tamo (na Starom gradu u Beogradu) gledaju kako da usporavaju Srbiju, a ne kako da rade u interesu svojih građana”.

Po njenim rečima Dragan Đilas je “jedinstven čovek jer je sve što je vodio doveo do bankrota”.

“Pa je l’ to malo? On ne poštuje ni predsednika Republike ni Vladu ni vas jer vaše glasove hoće nasilno da oduzme”, rekla je Brnabić okupljenim građanima u Požarevcu.

Za Vuka Jeremića je rekla da je “najpoznatiji čovek u Hong Kongu”, a za Boška Obradoviča , koga je u prvi mah nazvala Boško Jeremić, ponovila da je ljotićevac”.

“Ne pozivajte na nasilje drage kolege, ako tako mogu da kažem, iz Saveza za Srbiju”, poručila je Brnabić opoziciji i izvinila se građanima, jer, kao predsednica Vlade nije izvela policiju na ulice.

Govoreći o rezultatima ostvarenim u Braničevskom okrugu, ona je navela je da je preko vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uloženo oko 36,5 miliona evra u obnovu javnih objekata u tom delu Srbije.

“Imamo rezultate koje svi mogu da vide. U poslednjih nekoliko godina uložili smo četiri milijarde dinara u gasifikaciju u Požarevcu i celom Braničevskom okrugu, uložićemo još četiri milijarde u gasifikaciju koja će omogućiti da naši građani imaju komforniji život, da privučemo investitore i da naša mala i srednja preduzeća lakše posluju”, rekla je premijerka.

Ona je kazala da su modernizovani blokovi termoelektrane Kostolac kao i da je počela izgradnja kako je navela, najmodernijeg bloka B-3.

Dodala je da je u obnovu Golubačke tvrđave uloženo oko deset miliona evra.

“Rezultati su budućnost Srbije, red, rad i disciplina su budućnost Srbije”, kazala je Ana Brnabić.

(Izvor: N1)

Comments

comments