Politika

BRUKA: Niški naprednjaci upregli botove za anketu “Južnih vesti”, pa se zabrojali!?

Na anketu “Južnih vesti” ko će između tri nezvanična kandidata SNS-a zaista i postati gradonačelnik Niša, glasalo je 526.049 ljudi.

Ako uzmemo u obzir da grad Niš ipak ima znatno manje stanovnika od pola miliona, a da, prema poslednjim podacima, pravo glasa ima njih oko 230.000, onda dolazimo do zaključka da je svaki Nišlija više puta glasao. Ili do zaključka – rekli bi mnogi – da su “kandidati” iz ankete upregli svoje armije botova kako bi izvojevali pobedu!

Da anketa nije u redu, pokazuju i protekli parlamentarni izbori, na kojima je izlaznost u Nišu bila oko 45%.

Činjenica je da ni mnogo jači mediji od “Južnih vesti” nemaju pažnju od preko pola miliona ljudi na jednoj vesti ili anketi.

To predstavlja još jedan činjenični dokaz da je anketa nameštena, odnosno da je SNS aktivirao botovske ekipe kako bi na anketi postigli zadovoljavajuće rezultate.

Prema nezvaničnim informacijama, preko 110.000 IP adresa je učestvovalo u glasanju, a od toga je oko 20.000 IP adresa iz TOR ili nekog od poznatih “rangeva” za VPN i one koji se koriste za slične namene.

Indikativno je i to što se, kako prenose Južne vesti, kandidatima anketa najpre nije dopala, a onda – kako je ko preuzimao vođstvo u glasovima, tako ju je i delio.

Podsetimo, Naprednjaci su pre izbora imali 3 nezvanična kandidata za gradonačelnika – Draganu Sotirovski, Darka Bulatovića i Zvezdana Milovanovića, a Južne vesti pitale su građane šta misle ko će se naći na toj poziciji.

Comments

comments