Politika

BG IZBORI: Četiri liste i dva posmatrača

Gradska izborna komisija proglasila je četiri izborne liste za odbornike Skupštine Grada Beograda i saopštila da Centar za slobodne izbore i demokratiju i CRTA ispunjavaju uslove za domaće posmatrače izbora.

Pod rednim brojem na 2 na glasačkim listićima biće lista „Dr Vojisalv Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa 76 kandidata i Vojislavom Šešeljom na prvom mestu.

Ispod radikala na listiću će se naći „Ivica Dačić – SPS, Dragan Masrković Palma – JS“, na kojoj su Aleksandar Antić, Nikola Nikodijević, Toma Fila, Jelica Sretenović među 110 kandidata za gradske odbornike.

Na broju četiri će biti „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, Nova i ZEP-Zeleni“ sa takođe 110 kandidata. Prvih petoro na ovoj listi su Vesna Rakić Vodinelić iz NOVE Stranke, Marko Đurišić, Dragan Šutanovac, Balša Božović i Tamara Tripić. Tu su još i Nataša Vučković, Dragoslav Šumarac, Konstantin Samofalov, Zoran Ivošević, Branislav Lečić, Maja Videnović, Zoran Lutovac, Žarko Trebješanin…

Peta proglašena lista je „Aleksandar Šapić – gradonačelnik“ sa 48 imena koju predvodi aktuelni predsednik Opštine Novi Beograd, dok je na drugom mestu Željko Ivanji.

Gradska izborna komisija je u utorak ujutru proglasila i izbornu listu broj 1 „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!” za beogradske izbore koji su zakazani za 4. mart.

Sinoć je, tokom večeri predata i lista, Grupe građana “Šta radite bre – Marko Bastać”, a očekuje se da će ova lista, koju predvodi predsednik opštine Stari grad, takođe ubrzo biti potvrđena.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments