Politika

Član Agencije za borbu protiv korupcije prima 400.000 mesečno, a uskoro će i na ČETVRTU FUNKCIJU!

Skupština Srbije odobrila je Draganu Mitroviću, članu Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, da obavlja još jednu funkciju i to će biti njegov četvrti posao. Pre stupanja na novu funkciju on je zarađivao 382.909 dinara.

Sasvim suprotno duhu Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koji samo kao izuzetno predviđa obavljanje dve funkcije, član Odbora tog nezavisnog tela mogao bi da obavlja čak tri, ne računajući i posao profesora na Pravnom fakultetu.

PROČITAJTE JOŠ: TRIFUNOVIĆ RASTURIO VUČIĆA: KAKO ZA JEDNO DETE U MAJU NEMA PARA, A ZA DRUGO, U SEPTEMBRU, IMA?!

Naime, Mitrović je nedavno izabran za člana privremenog Saveta Akademije poslovnih strukovnih studija u Beogradu, ali mu je za obavljanje tog posla neophodna i saglasnost Skupštine, ali i Agencije za borbu protiv korupcije. Dozvolu republičkog parlamenta već je dobio na prethodnoj sednici Administrativnog odbora, a čeka se još saglasnost tela u kojem je, na predlog Vlade Srbije, angažovan već tri i po godine.

Kako piše u njegovoj imovinskoj karti, u Agenciji za borbu protiv korupcije Mitrović mesečno zarađuje 76.948 dinara. Najveću zaradu, međutim, ima na Pravnom fakultetu u Beogradu. Kao redovni profesor iz republičkog budžeta mesečno zarađuje 106.698 dinara, a iz sopstvenih prihoda tog fakulteta prima još dve zarade – 139.263 i 60.000 dinara. Nije jasno po kom osnovu.

Dragan Mitrović je, inače, i predsednik Upravnog odbora Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, ali tu navodno ne prima nikakvu platu.

Koliko bi mogao da zarađuje na četvrtom radnom mesto, nije poznato, a njegova mesečna primanja u ovom trenutku iznose 382.909 dinara.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO TO DA U KINU NIJE OTPUTOVAO DIREKTOR KANCELARIJE ZA RUSIJU I KINU?! TOMO, JAVI SE!

Čedomir Čupić, predsednik prvog Odbora Agencije za borbu protiv korupcije i profesor, kaže za “Blic” da bi Mitrović morao da podnese ostavku u tom nezavisnom telu, pa da onda zatraži dozvolu Agencije da obavlja funkciju u Savetu Akademije poslovnih strukovnih studija.

– Nije to samo stvar Zakona, već je reč i moralnom integritetu. Neko ko je član Odbora Agencije treba da vodi računa da se funkcioneri oslobode od gomilanja funkcija. Pitanje je i kako bi vremenski uspeo da obavlja sve te funkcije. Ako su Mitroviću one toliko važne, onda treba i sam da podnese ostavku – smatra Čupić.

On dodaje da u slučaju da mu i Agencija odobri da obavlja četvrti posao, ne bi smeo prima nadoknadu za to.

– Po Zakonu, mogo bi da prima platu samo na Pravnom fakultetu i u Agenciji – podseća Čupić.

Akademija poslovnih strukovnih studija, u čiji Savet je nedavno izabran Mitrović, formirana je pre oko mesec dana na inicijativu ministra prosvete Mladena Šarčevića, a nakon što su otkrivene mahinacije u Beogradskoj poslovnoj školi. Tada su Visoka škola strukovnih studija u Blacu i Beogradska poslovna škola spojene u Akademiju.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA NE CRKNEMO OD SMEHA: NISMO DOBILI ARAPSKE MIKROČIPOVE, ALI NAM STIŽU KINESKI LETEĆI AUTOMOBILI!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments