Politika

Ćutanje o ubistvu Olivera Ivanovića: Vučić i Haradinaj na istom zadatku

Kada je prekjuče predsednik Srbije Aleksandar Vučić spomenuo ubistvo Olivera Ivanovića, bilo je očekivano da će saopštiti šta bezbednosne službe Srbije znaju o tom ubistvu, jer je te informacije najavio “za dve nedelje” pre tačno dve nedelje. Vučić je 17. marta ove godine rekao da će bezbednosne služne ove informacije objaviti, ukoliko ih ne objave nadležne institucije na Kosovu. Ove informacije su izostale, nisu ih otkrili ni Vučić ni nadležni u Prištini, dok u međuvremenu najviši predstavnici institucija u Beogradu i Prištini istrazi ubistva Olivera Ivanovića govore u šiframa.

“Ne mislim da će se mnogi iznenaditi, iznenadiće se oni koji su znali krivca unapred”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare 17. marta u Predsedništvu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: TUŽNA ISPOVEST: KAKO SAMO ZBOG POSLANIKA SNS-A DOBIO OTKAZ

Govoreći na okruglom stolu u okviru dijaloga o Kosovu koji je u nedelju održan sa predstavnicima nevladinog sektora u Palati Srbija, Vučić je rekao da neće da prihvati insinuacije i prebacivanja da su za ubistvo Ivanovića krivi Srbi i mafijaške strukture, uz ironičnu opasku “pošto, valjda od Peći do Prištine žive prepošteni ljudi”.

„Biće interesantno da vidimo okončanje tog slučaja zasnovano na dokazima. Naši organi vode istragu, biće interesantno da se podaci uporede i interesantno u kom smeru idu istrage“, rekao je ponovo Vučić 31. marta bez otkrivanja ranije obećanih informacija.

PROČITAJTE JOŠ: PRETNJE VOĐI PROTESTA U POŽEGI: ŽENA TI JE SAMA, ŠUMA JE BLIZU A KOMŠIJE – DALEKO!

U širfama odgovara i kosovski premijer Haradinaj, u intervjuu za OTV emitovanom 29. marta, na pitanje šta rade nadležne službe na Kosovu po pitanju otkrivanju nalogodavaca i izvršilaca ubistva i kada je moguće očekivati rezultate istrage:

“Ovde se dešava nešto čudno, da pre nego što sud kaže ko je kriv, već se sve presudi. Svuda na Balkanu. Moramo ostaviti profesionalce. Naravno da rade na tome”.

Iz izjave predsednika Vučića, ali i iz izjave kosovskog premijera može se zaključiti da obojica ukazuju da jedna od teza koja se provlači u javnosti – nije tačna. Ni jedan ni drugi nisu rekli na šta tačno misle i da li misle na isto.

Takođe se može zaključiti da znaju više nego što otkrivaju. Istovremeno, svako neodgovoreno pitanje, slučajno ili namerno, ostavlja prostor za nagađanja, a samim tim unose dodatnu nesigurnost građana.

PROČITAJTE JOŠ: VOJNICI PORUČILI VULINU: DOSTA SA LEČENJEM KOMPLEKSA!

(izvor: insajder.net)

Comments

comments