DruštvoPolitika

Nije mu bilo dosta: Dačić priziva nove ratove!

Ivica Dačić kao da ništa nije naučio iz novije srpske istorije. Ili je možda direktno iz kafane došao na gostovanje na “čuvenu” Happy televiziju. U maniru svog učitelja i nekadašnjeg šefa partije, nije se snebivao da direktno u etar tresne šta mu prvo padne na pamet. A jutros je rešio da priziva ratove i nove Memorandume SANU!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra kako nije stavljena tačka na probleme na Balkanu, kao i da su regionalni konflikti mogući dok postoje uzroci tih problema.

“Jesu li otklonjeni problemi zbog kojih su izbili ratovi na Balkanu? Nisu. Ovo je samo intermezzo između nekih novih sukoba, ne zbog Srba, već zbog nerešenih pitanja na Balkanu. Ako velike sile to ne shvataju, one prave problem, vrtećemo se u krug”, rekao je Dačić za televiziju Happy.

“Treba nam novi memorandum ili načertanije”

Dačić smatra da u Srbiji neko treba da kreira novi memorandum ili načertanije, dodajući da to nema veze s deklaracijom o očuvanju srpskog naroda, jezika i kulture koju pripremaju Srbija i Republika Srpska. Govoreći o odnosima u regiji, Dačić je ukazao da Srbi u Sloveniji nemaju status nacionalne manjine, da su Srbi u Hrvatskoj nekada bili konstitutivan narod, a da su Hrvati sada problem za BiH.

Rekao je da se u Crnoj Gori trećina stanovništva izjašnjava kao Srbi, ali da u toj zemlji nema nijednog Srbina na funkciji.

Stvarno ne znamo kada se Dačić više obruka: kada zapeva ili kada govori o ozbiljnim temama.

Comments

comments