PolitikaUncategorized

Deo opozicije protiv konstituisanja Skupštine, ali bez najave konkretnih akcija

Opozicija okupljena oko bivšeg Saveza za Srbiju istakla je da od sutra, za kada je zakazano konstituisanje nove skupštine, Srbija “i zvanično nema parlament”, uz obrazloženje da narodni poslanici nisu izabrani na legitimnim izborima.

“Za nas takozvana konstitutivna sednica parlamenta ne postoji jer je ona rezultat lažnih izbora, koje smo bojkotovali”, navodi se u saopštenju dela opozicije i dodaje da će sutra u zgradu parlamenta ući 250l judi koji su radi izbora proizveli novi talas korone.

Ocenjuje se da su junski izbori “organizovani nakon laži o pobedi nad pandemijom, bili obična farsa, uz totalni medijski mrak, ucene, pretnje na kojima nije bilo mogućnosti za slobodan izbor, koji garantuje Ustav Srbije”.

“Prema Sporazumu sa narodom obavezali smo se da ćemo pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata lažnih izbora smatrati aktom rušenja ustavnog poretka. Takav pokušaj dešava se sutra u 10 časova na mestu gde bi trebalo da zaseda Narodna skupština.”, navodi opozicija okupljena oko SzS.

Deo opozicije nije obrazložio dalje korake i akcije bojkota kako bi se izborio sa “neustavnim” konstituisanjem skupštine ali naglašava da će se boriti “svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti”.

Za večeras u 20 časova Pokret Dosta je Bilo zakazao je protest kao jednu od koraka u borbi protiv konstituisanja Skupštine, kao i blokadu sutra ujutru, deo opozicije koji je potpisao gore navedeno saopštenje taj pogiv DJB-a nije javno podržao već najavio “dalje korake” bez obrazloženja istih.

Comments

comments