Politika

Diković nastavlja da se sveti oficiru koji je štitio sebe i porodicu od SNS-ovih botova!

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv kapetana Vojske Srbije Milana Vukšića, koji se teretio za nasilničko ponašanje i nanošenje lakih telesnih povreda aktivistima SNS-a tokom predizborne kampanje.

Vukšić je 13. februara uhapšen jer je navodno udario aktiviste naprednjaka koji su mu zvonili na interfon u potrazi za sigurnim glasačima. Međutim, on je samo pokušao od jedne aktivistkinje da uzme spisak na kojem su bili nabrojani svi članovi njegove porodice, što je tužilaštvo i potvrdilo.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OV NARODNI POSLANIK UZEO 600 HILJADA ZA PUTNE TROŠKOVE, A ŽIVI U BEOGRADU!

Iako nije bilo nasilničkog ponašanja niti su aktivisti naprednjaka povređeni, kako je vrh SNS-a tada tvrdio, nad Vukšićem se u vojsci i dalje vrši mobing. On nije unapređen u čin majora, iako mu je unapređenje sledovalo 23. aprila, odlukom načelnika Generalštaba LJubiše Dikovića a na ličnu intervenciju ministra odbrane Aleksandra Vulina.

– Ministar odbrane je tražio da ga načelnik upozna sa postupanjem po ovom predmetu, samo zato što je reč o aktivistima SNS-a. Nakon toga Diković je mimo zakona i propisa doneo odluku da se Vukšić ne unapredi u čin majora, iako mu je unapređenje sledovalo 23. aprila na Dan Vojske. Očito je reč o političkom pritisku i političkoj odluci – navodi izvor iz Vojske Srbije koji je insistirao na anonimnosti.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić kaže da je u slučaju kapetana Vukšića prekršena pretpostavka nevinosti i da u Generalštabu nastavljaju mobing nad njim.

– Mi smo od sekretarijata Ministarstva odbrane tražili da nas zvanično obavesti o razlozima zbog kojih Vukšić nije unapređen, međutim, do danas nismo dobili odgovor. Reč je o običnom dodvoravanju i prikupljanju političkih poena generala Dikovića, jer ne postoji drugi razlog zbog koga nije dao saglasnost za unapređenje – ističe Antić.

Podsetimo, aktivisti vladajuće stranke su početkom februara išli od stana do stana uznemiravajući građane Beograda prikupljanjem tzv „sigurnih glasova“ po određenim spiskovima. Kapetan Vukšić je tražio da vidi spisak i pitao je aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici. Došlo je do verbalnog sukoba, ali ne i fizičkog, što svedoči i policija jer su nakon njihovog izlaska na teren aktivisti odbili da idu kod lekara. Međutim, otišli su naknadno tvrdeći da su zadobili lake telesne povrede. Vukšić je jedan dan proveo u pritvoru, a Srpska napredna stranka je odmah nakon incidenta izdala saopštenje u kojem je istakla da je šokirana „ovim monstruoznim fizičkim napadom na omladinu SNS, koji su napadnuti samo zato što su članovi SNS, koji su pristojno i na dostojanstven način obavljali redovne stranačke aktivnosti“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otišao je korak dalje u iznošenju neistina. On je izjavio da su aktivisti SNS-a prijavili da su pretučeni i da su doneli povredne liste, kao i da je reč „o deci, podmlatku SNS-a“, iako navedeni aktivisti imaju po 30 godina.

PROČITAJTE JOŠ: GRADOVI I OPŠTINE MORAJU UNAPRED DA KUPUJU KARTE ZA FILM LAZARA RISTOVSKOG?!

– LJudi su zvonili na ulaz, ušli su, a on je izašao iz svog stana da vidi ko je to u ulazu i da se fizički obračuna sa njima. Taj čovek izašao je iz svog stana, pripadnik je specijalnih jedinica, država ga je platila i trenirala da štiti ovu zemlju, a ne da se obračunava sa decom u Beogradu – rekao je tada Stefanović.

Vojni sindikat Srbije, međutim, tvrdio je da je u pitanju opasan presedan jer se policijskom represijom časni vojnici hapse samo što su ispred svog stana zatražili uvid u spiskove gde se nalaze imena njihovih porodica.

– Postavljamo više nego logično pitanje: ko se nasilnički ponaša u ovom događaju, da li oni koji uznemiravaju građane ili oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice? Režimski mediji su brže bolje počeli sa satanizacijom poštenog srpskog vojnika koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane – naveo je Vojni sindikat.

Ko upravlja Vojskom?

Novica Antić (na slici iznad, desno) smatra da jedan od razloga zbog kojeg se general Diković dodvorava političarima leži u činjenici da je on ispunio uslove za penziju, a verovatno želi da ostane u službi. „General po sili zakona sa 40 godina staža i 58 godina starosti odlazi u penziju. Diković je te uslove ispunio 22. maja, ali novi načelnik nije postavljen. Zato javno pitamo – ko upravlja Vojskom?“ – pita Antić.

Tvrdnje bez nalaza

Kako nezvanično saznajemo, aktivistkinja SNS-a koju je Vukšić navodno povredio, pred tužiocem je izjavila da ju je on udario „i pocepao obe usne“. Međutim, ona nije umela da odgovori na pitanje zašto lekarski nalaz to nije potvrdio niti zbog čega na licu mesta nije bilo krvi, kako je navedeno u policijskom izveštaju. Ona je samo ponavljala da su joj usne bile pocepane.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO, KRALJEVČANI: PROTEST PREMAŠIO OČEKIVANJA, NOVO OKUPLJANJE U SREDU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments