DruštvoPolitika

Đilas se kandidovao za gradonačelnika, stigla podrška od Jankovića

Dragan Đilas, bivši predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda izjavio je da je odlučio da uđe u trku za gradonačelnika Beograda.

– Odlučio sam da uđem u  trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što  mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije. Razlog plus za moj povratak u politiku su reakcije koje je izazvala moja izjava da sam ponosan što naša ćerka koju je Milica nosila u stomaku kada smo nas dvoje šetali pre dvadeset godina, danas  ponovo demonstrira boreći se za bolju Srbiju. A šta treba da rade mladi ljudi nego da se bune, da traže promene, bolju državu bez obzira na to ko je na vlasti – istakao je Đilas.

Hako je rekao, nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast “koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se u mladosti borio i organizovao studentske proteste”.

Jedna široka kolona

Đilas je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

– I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri. Ovo su gradski izbori i nije tema ko je za NATO, a ko je za Rusiju, nisu tema ni Kosovo, ni EU. Na ovim izborima glasa se o tome kakav Beograd hoćemo – poručio je Đilas.

Na pitanje Olje Bećković da li bi u toj koloni trebalo da budu i Saša Janković, i Vuk Jeremić, i DS, i Dveri, i Borko Stefanović, Đilas je odgovorio potvrdno.

– To znači da mislim da bi na jednoj listi trebalo da budu svi koji smatraju da se grad sada loše vodi i koji neće sutra da uđu u koaliciju sa SNS-om. Uslovi su vrlo jednostavni – naglasio je Đilas i dodao: “Znam da veliki broj građana kaže: Ma, nema šanse, oni će da pobede opet. Ja vam kažem – ma, neće! Ima šanse! I za Slobu smo mislili da će da vlada još 100 godina, pa je pao”.

– Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti – poručio je Đilas.

Još ranije, Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, izjavio je da će podržati Đilasa ako istakne kandidaturu, tako da je bivši gradonačelnik već obezbedio podršku jednog jakog partnera.

(izvor: blic.rs)

Comments

comments