Politika

DJB isključio 9 viđenijih članova, oni tvrde: Radulović priprema puč!

Na današnjoj sednici, Glavni odbor Dosta je bilo isključio je iz pokreta nekoliko narodnih poslanika zbog kršenja Statuta, vrednosti i principa DJB, nepoštovanja odluka organa stranke, pokušaja stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije. Isključeni članovi tvrde da Radulović i njegov tim pokušavaju da izvrše “puč” u stranci.

DJ navodi da su iz članstva isključeni narodni poslanici Aleksandar Stevanović (na slici ispod), Nenad Božić i Vladimir Đurić kao i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, tri odbornika u Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB.

“U DJB se od predsedničkih izbora pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa Kosovom i Metohijom i podržati Aleksandra Vučića u njegovom planu promene Ustava, odnos prema Evropskoj uniji koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji, sagnuti glavu i fokusirati se na poglavlja, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama bivše vlasti koje su zadržale vlast u nekoliko lokalnih samouprava u kojima rade isto ono što SNS radi gde god je na vlasti”, navodi se u saopštenju.

Takođe dodaju da svim isključenim članovima žele sve najbolje.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ I TAČI SVE DOGOVORILI, PROLAZI ZSO I SRBIJA PRIZNAJE KOSOVO?!

“Sa mandatima, uprkos činjenici da su izabrani po proporcionalnom sistemu, po odluci Ustavnog suda iz vremena kada je bilo “potrebno” da se SNS-u omogući odvajanje od radikala, raspolažu poslanici i odbornici i da li će ih vratiti stranci i glasačima koji su glasali za DJB zavisi isključivo od moralnih shvatanja poslanika i odbornika”, dodaju iz DJB-a.

Isključeni članovi: Radulović sprema “puč u stranici”

Funkcioner Dosta je bilo koji su isključeni naveli su u saopštenju dostavljenom N1 da se lider tog pokreta Saša Radulović i krug njegovih bliskih saradnika spremaju da “izvrše puč u stranci” donošenjem odluka koje nemaju uporište u Statutu i pravilnicima DJB.

Saopštenje su potpisali Svetlana Kozić, Aleksandar Stevanović, Nenad Božić i Vladimir Đurić kao i Ivan Stijepović, potpredsednik Skupštine Vojvodine, Mirko Stojanović predsednik odborničke grupe SO Čukarica, Lazar Runjanin zamenik šefa odborničke grupe u Skupštini grada Novog Sada i Olivera Jović članica glavnog odbora iz Leskovca.

Podsetimo, rukovodstvo pokreta podnelo je nedavno ostavke nakon loših rezultata na beogradskim izborima a unutarstranački izbori bi tek trebalo da se održe.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTIĆENA KAO BELI MEDVED: NIKO NIJE PRENEO PRIČU O ANINIM OFŠOR POSLOVIMA!

“Saša Radulović i krug njegovih bliskih saradnika, součen sa izvesnim i ubedljivim porazom na demokratskim izborima u Dosta je bilo i obelodanjivanjem članstvu sistematskog kršenja Statuta DJB i aljkavosti koji je rezultirala odbacivanjem registracije DJB kao stranke, odlučio je da sazove neformalnu grupu i da izvrši puč u stranci donošenjem odluka koje nemaju uporište u Statutu i pravilnicima DJB”, piše u saopštenju koje je, kako su naglasili, izdato nakon online sednice Glavnog odbora DJB-a. Oni dalje dodaju da, kako su naveli, “pučisti” predstavljaju sami sebe, a ne Dosta je bilo.

U saopštenju se dodaje i da će biti pokrenut postupak za isključenje tih osoba iz DJB i da će od njih biti zahtevano da vrate mandate narodnih poslanika i odbornika kao i da prekinu sa uzurpacijom imovine DJB.

Izbori za predsednika DJB zakazani za 21. april

Glavni odbor je na današnjoj sednici raspisao izbore za predsednika DJB za subotu 21. april.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO: OVO SU LJUDI KOJI ČERUPAJU “TIGAR PIROT”

Članovi sadašnjeg predsedništva u ostavci Saša Radulović, Miroslava Milenović, Dušan Pavlović i Jasmina Nikolić su obavestili Glavni odbor da nemaju nameru da se ponovo kandiduju i da žele da otvore prostor da DJB pokaže da ima širok krug članova koji su pokazali da svojim biografijama, integritetom, dosadašnjim radom zaslužuju šansu da povedu organizaciju napred.

(izvor: N1)

Comments

comments