DruštvoPolitika

Đilas: Ne razmišljamo o preispitivanju odluke o bojkotu izbora

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da niko u Savezu za Srbiju ne razmišlja o preispitivanju odluke o bojkotu budućih izbora u Srbiji, već da razmišljaju samo o aktuelnom koronavirusu.

“Niko u SzS danas ne razmišlja o tome. Komuniciramo preko grupe koju imamo na mrežama i video pozivima. Niko nikada nije pomenuo nijednu reč, niti razmišljanje na bilo koju temu koja nije povezana sa koronavirusom”, izjavio je Đilas za dnevni list Danas.

Lider SSP-a je rekao da ostaje pri stavu da dok traje pandemija neće imati političke zahteve, niti će tražiti utvrđivanje odgovornosti vlasti za, kako je ocenio, katastrofalnu grešku nereagovanja na koronu sve do polovine marta.

Na pitanje da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz trenutne krize izaći jači nego ikada ili će mu opasti popularnost, on je odgovorio da ne razmišlja o tome.

“Zaista o tome ne razmišljam. Važno je da svi, naravno i Aleksandar Vučić i njegova porodica iz svega izađemo živi i zdravi. Dok odgovaram na vaša pitanja stiže vest da je Vučićev sin oboleo od korone. Želim mu da se što brže oporavi”, rekao je Đilas.

On je dodao da niko ne zna odgovor na pitanje kada će biti ukinuto vanredno stanje, ali da će svet morati da nađe način da funkcioniše i dok ne bude napravljena vakcina.

“Ne možemo ostati zatvoreni mesecima ili godinama. Moramo da nađemo način kako ćemo nastaviti da živimo i radimo”, rekao je lider SSP.

Comments

comments